Κεφτέδες: Τηγανητά κεφτεδάκια με πατάτα

Συστατικά

300 γρ πατάτες με την φλούδα (περίπου 2)
500 γραμμάρια κιμά
1 κόκκινο κρεμμύδι, τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δυόσμο
Καλή πρέζα κανέλας
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
Απλό αλεύρι, για πασπάλισμα
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Λεμόνια για σερβίρισμα

Μέθοδος

Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζουμε το κιμά, κρεμμύδι, μαϊντανό, ρίγανη, δυόσμο, κανέλα και αυγό σε ένα μπολ. Ανακατέψτε καλά.
Στραγγίξτε τις πατάτες, όταν κρυώσουν, ξεφλουδίστε και σπάστε τα σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε στο μείγμα. Ζυμώστε με τα χέρια σας για να συνδυάσετε.
Φτιάξτε μπάλες μεγέθους καρυδιού και καλύψτε με απλό αλεύρι. Κρατήστε στρογγυλό ή ισιώστε ελαφρώς.
Ζεσταίνετε το λάδι, σε βάθος περίπου 1/2 cm, μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές.
Τοποθετήστε προσεκτικά σε χαρτοπετσέτες για να απορροφήσετε λάδι.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και σερβίρουμε με σφήνες λεμονιού.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚοτόσουπα βελουτέ αυγολέμονο: Μια τροποποιημένη συνταγή
Επόμενο άρθροΚρητικιά πατούδα…ένα έδεσμα με 2 γεύσεις