Παγωτό Φυστίκι

Πρώτο παγωτό της καλοκαιρινής σεζόν που έφτιαξα. Αγαπημένες γεύσεις το φυστίκι και το καρύδι.

Υλικά συνταγής

1/2 λίτρο γάλα φρέσκο κρύο
1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος πλήρης
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά
3 κ.σ. κορν φλάουερ
1 φλ. τσαγιού φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα, αποφλοιωμένα
μερικές σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζετε τα φιστίκια και τα χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Κρατάτε λίγο γάλα στην άκρη και ρίχνετε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα μαζί με τη κρέμα γάλακτος. Βάζετε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να πάρουν βράση.
Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτετε το κορν φλάουρ διαλυμένο στο κρύο γάλα που κρατήσατε και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν.

Ρίχνετε το μείγμα των αυγών στη κατσαρόλα με το γάλα και τη κρέμα γάλακτος, προσθέτετε τα τριμμένα σε σκόνη φιστίκια, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα και να στέκεται στο πίσω μέρος ενός κουταλιού.
Προαιρετικά, προσθέτετε στο μείγμα μερικές πράσινες σταγόνες ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε πολύ καλά (εγω το έκανα μισο μισο).

Αφαιρείτε το μείγμα από τη φωτιά, το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει καλά
Στη συνέχεια το μεταφέρετε σε ένα μπολ και το βάζετε στη κατάψυξη. Μετά από 1 περίπου ώρα το βγάζετε από τη κατάψυξη το χτυπάτε στο μίξερ να αφρατέψει και το ξαναβάζετε στη κατάψυξη. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για 1 ακόμα φορά βάζετε σε ένα μπολ μισο μισο πριν αφήσετε το παγωτό να παγώσει καλά. Πασπαλίζετε με χοντροκομμένο καρύδι

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓεμιστές πιπεριές φλωρίνης με Ρύζι
Επόμενο άρθροΓεμιστά κουλούρια με μαρμελάδα