Υλικα:

Γέμιση:
500 γρ μοσχαρίσιος κιμας
500 γρ χοιρινός κιμάς
1 φλ ρύζι Καρολίνα
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο στον τρίφτη
αλάτι
πιπέρι
κόκκινο πιπέρι
μπούκοβο
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
1 φλ του καφέ κρασί μαύρο ή κόκκινο
χυμό απο 1 λεμόνι ή 1 κουτ γλ ξινό (μπαχαρικό)
1 κουταλιά της σούπας φυτίνη
λάχανο ζεματισμένο

Εκτέλεση:
1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ενα μεγάλο σκεύος
2. Παίρνουμε τα φύλλα απο το λάχανο και τα κόβουμε στο μέγεθος που θέλουμε να κάνουμε τα γιαπράκια
3. Βάζουμε γέμιση και τυλίγουμε το φύλλο σφιχτά (σα ντομαδες)
4. Αραδιάζουμε τα γιαπράκια σε σειρές σε μια κατσαρόλα. Στον πάτο της κατσαρόλας βάζουμε το σκληρό μέρος απ το λάχανο, για να μη κολλήσουν τα γιαπράκια και απομείνουμε με την όρεξη!!

 

5. Διαλύουμε σε νερό πελτέ ντομάτας ανάλογα πόσο κόκκινα τα θέλουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα
6. Στύβουμε ένα λεμόνι και ρίχνουμε λίγη φυτίνη και λάδι.
7. Σκεπάζουμε τα γιαπράκια με φύλλα από το λάχανο, ρίχνουμε νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Θα είναι έτοιμα μόλις μαλακώσουν τα φύλλα απ το λάχανο.

Από Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

 Cabbage rolls from Kozani (Lahanontolmades)

Ingredients:

Filling:
500 gr of beef ground meat
500 gr ground pork
1 cup rice
1 large onion grated
salt
ground pepper
Red ground pepper
Chili Flakes
1 tablespoon tomato paste
1 cup of black or red wine
juice of 1 lemon
1 tablespoon of margarine
1 boiled cabbage

Implementation:
1. Mix all the ingredients in a large bowl
2. Take the leaves from the cabbage and cut them to the size we want to make “Lahanontolmades”.
3. Put the filling and wrap the sheet tightly
4. Pile “Lahanontolmades” in rows in a saucepan. At the bottom of the pot put the hard leaves of the cabbage, so that “Lahanontolmades” do not stick on the bottom of the pot !
5. Dissolve tomato paste in water according to how much red “Lahanontolmades” we want and pour it into the pot.
6. Squeeze a lemon and sprinkle with a little bit of margarine and oil.
7. Cover “Lahanontolmades” with cabbage leaves, pour water and let them boil over low heat.
They will be ready once the cabbage leaves are tender.

By Tzeni Tsanaktsidou I LOVE COOKING !!! 

Προηγούμενο άρθροΦανταστικό Γλυκό Ψυγείου-Εκμέκ (Με τσουρέκι) – Ekmek
Επόμενο άρθροΧιώτικη Πορτοκαλόπιτα