Συστατικά
450 gr ζυμαρικά λιγκουίνι 
Αλάτι
2 ματσάκια φρέσκια ρόκα κομμένη
4 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
1 – 2 φρέσκες πράσινες ή κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
3 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας βαλσαμικό ξύδι
Νιφάδες καυτερού πιπεριού προαιρετικά
Τριμμένη φέτα ή χοντροκομμένο τριμμένο κεφαλοτύρι προαιρετικά

Εκτέλεση
Βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράσει και προσθέστε άφθονο αλάτι (περίπου 2 κουταλιές της σούπας). Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε στο al dente. Αδειάστε και κρατήστε 1 φλιτζάνι του υγρού από τα ζυμαρικά.
Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, θερμαίνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε τις καυτές πιπεριές και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε την ρόκα, αλάτι, αυξήστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 2 – 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίξτε μέσα στο τηγάνι με το μείγμα της ρόκας το ζεστό ζυμαρικό , το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και τις νιφάδες πιπεριού, αν χρησιμοποιείτε. Προσθέστε αρκετό από το ζεστό νερό των ζυμαρικών που κραρήσαμε για να κάνετε το μείγμα λίγο ζουμερό, περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας, ή περισσότερο και δοκιμάσετε. Σερβίρετε ζεστό. Γαρνίρετε, αν θέλετε, με λίγο τριμμένη φέτα ή τριμμένο κεφαλοτύρι.

Προηγούμενο άρθροΑρνάκι ψημένο στο Γιαούρτι
Επόμενο άρθροΣπετσοφάι πηλιωρίτικο