Λουκούμι Σύκου ή Συκόπαστο

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Petros Stratou

Υλικά

750 γρ Σύκα Βασιλικά ή ότι έχετε
750 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
1/3 κουτ γλυκού Γαρύφαλλο σκόνη
1 βανίλια
230 γρ νερό
20 γρ Αγάρ-Αγάρ Φυτική Ζελατίνη
Θα την βρείτε σε ολα τα Μπαχαράδικα
σε αρκετά Σούπερ Μάρκετ αλλα και σε
καταστήματα με είδη Ζαχαροπλαστικης

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη συνταγή καθαρίζουμε τα σύκα από τη φλούδα τους και τα κόβουμε στα τέσσερα σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε εκτός ψυγείου για μία ημέρα να βγάλουν τα υγρά τους.
Μετά από μία ημέρα βλέπουμε ότι έχουν βγάλει υγρά έχει λιώσει λιγάκι Ζάχαρη θα τοποθετούμε στην εστία τα βάζουμε να βράσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό ρίχνουμε το γαρίφαλο σε σκόνη και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε σταδιακά και αφήνουμε να βράσουν για 30 με 40 λεπτά με πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε περιστασιακά και όταν κοντεύει θα δούμε ότι έχουν φύγει τα πολλά υγρά μετά το βράσιμο τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ να κρυώσουν λιγάκι και μετά τα πολτοποιούμε ελαφρώς τα αδειάζουμε πίσω και βάζουμε πάλι σε μία κατσαρόλα το νερό με τη φυτική ζελατίνη γαρ να λιώσει σε χαμηλή φωτιά η ζελατίνη.

Μόλις λιώσει η ζελατίνη ρίχνουμε πίσω Τον πολτό από τα σύκα ανακατεύουμε να ενσωματωθούν με τη ζελατίνη και βράζουμε για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το μίγμα σε τετράγωνο ή στρογγυλό τσέρκι ή σε ταψάκι καλυμμένο με μεμβράνη και απλώνουμε ομοιόμορφα αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και να σφίξει το λουκούμι μας ή το συκόπαστο στο όπως σας αρέσει μπορείτε να το βάλετε και ψυγείο όταν σφίξει εντελώς το κόβουμε σε κυβάκια και σερβίρουμε μπορείτε να διατηρήσετε σε τάπερ στο ψυγείο αρκετούς μήνες

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο πιάτο με Μελιτζάνες και Πατάτες στο ταψί
Επόμενο άρθροΥπέροχη τούρτα μπανόφι με μερέντα!!!