Ρολό σοκολάτας με δύο είδη κρέμας και κεράσια.

Η συνταγή είναι της Erika Oszuszki

Υλικά

για το παντεσπάνι: ταψί μεγέθους 37*44 εκ

Αυγά – 6, μια πρέζα αλάτι
Ζάχαρη – 160 g
Ζάχαρη βανίλιας – 10 g
Αλεύρι – 130 g
Σκόνη κακάο – 30 g
Νερό – 40 ml
Ηλιέλαιο – 40 ml

Για την κρέμα:
Γάλα – 400 ml
Κρεμα γιώτης σε σκονη 40 g + 50 g κορν φλαουερ
Ζάχαρη – 80 g + 10 g ζάχαρη βανίλιας
Βούτυρο – 150 g
Ισχυρός εσπρέσο – 2 κουταλιές της σούπας.
Σοκολάτα – 40 g (για κρέμα σοκολάτας, αντί για εσπρέσο και σοκολάτα, μπορείτε να προσθέσετε σκόνη κακάο,
περίπου 2 κ.σ.)

Επιπλέον:
Κεράσια χωρίς πυρήνα – 100 g

Παρασκευή:

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Αλατίζουμε τα ασπράδια και αρχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέστε 100 γραμμάρια ζάχαρης σε δόσεις και χτυπήστε μέχρι να σφίξει.


Προσθέτουμε στους κρόκους 60 γρ ζάχαρη, τη βανίλια σε δόσεις και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε νερό και λάδι εδώ. Ρίξτε αυτό το μείγμα στα χτυπημένα ασπράδια και ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Προσθέστε αλεύρι κακάο κοσκινισμένο σε δόσεις. Ανακατεύουμε ξανά.

Μεταφέρετε την έτοιμη ζύμη σε ένα ταψί στρωμένο με περγαμηνή.

Ισιώνουμε και βάζουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς περίπου. 20-35 λεπτά.
(Συνιστώ να βάλετε ένα δοχείο με νερό στο φούρνο κατά το ψήσιμο, ώστε να σχηματιστεί ατμός. Το μπισκότο είναι ακόμα πιο υγρό και δεν σπαει όταν στρίβει). Βγάζουμε από το φούρνο και στρίβουμε σε ρολό. Αφήστε το να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε την κρέμα:

Προσθέστε κορν φλαουερ, κρέμα βανίλιας, ζάχαρη και ανακατεύουμε με λίγη ποσότητα γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Το βάζουμε στη φωτιά και το βράζουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αμέσως το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χωρίζουμε τη ζεστή κρέμα σε δύο ίσα μισά. Σκεπάζουμε το ένα με μεμβράνη και στο δεύτερο προσθέτουμε εσπρέσο και λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει (πριν βάλουμε τις κρέμες χτυπάμε με μίξερ)

Τυλιγουμε το ρολό:

Ανοίγουμε το ρολό και το αλείφουμε με λευκή κρέμα. Στη συνέχεια το αλείφουμε με κρέμα σοκολάτας

και απλώνουμε κεράσια κατά μήκος και από τις δύο πλευρές.

Στρίβουμε από την κάτω και πάνω πλευρά σε ρολό μέχρι τη μέση. Τυλίγουμε το στριφτό ρολό σφιχτά με περγαμηνή και το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί (μπορεί να στερεωθεί με λαστιχάκια).

Διακοσμήστε όπως θέλετε.

Ευχαριστούμε για την συνταγή την Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη πίτα με τυριά στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΥπέροχες Μοτσαρέλες