Αυτή η κυρία ήταν Ελληνίδα από την Τουρκία και αυτή είναι η συνταγή της για τη Μπουγάτσα

Υλικά

450 γρ φύλλο κρούστας
450γρ ψυχα καρυδιού
1 κγ κανέλα
1 κσ ζαχαρη
900 γρ μυζήθρα
9 κρόκοι αυγών
1 κσ βανίλια
2 κγ μπεικιν παουντερ
1 1/4 κουπες ζαχαρη
450 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

Μέσα σε ένα μπολ αναμίξετε το καρύδι , κανέλα, και 1 κγ ζάχαρη ώστε αναμειχθούν καλά και αφήστε στην άκρη
Σε ένα ταψί στρώστε 3 φύλλα βουρτσιζοντας κάθε φύλλο ενδιάμεσα με λιωμένο βούτυρο και πάνω από 3ο φύλλο απλώστε το μείγμα με τα καρύδια. Συνεχίστε αυτη την διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσετε τα μισά φύλλα
Χτυπήστε το τυρί με την ζάχαρη μέχρι να γίνει κρεμώδης.
Χτυπήστε τα αυγά χωριστά και ρίξτε τα μέσα στο μείγμα του τυριού και μετά συνεχίστε προσθέτοντας την βανίλια και το μπεικιν.
Απλώστε το μείγμα του τυριού πάνω από τα φύλλα που είναι στο ταψί. Από πάνω απλώστε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας μεταξύ τους. Βουτυρώστε και τελευταίο φύλλο από πάνω.
Εάν θέλετε βουρστιστε το τελευταίο φύλο με ένα χτυπημένο αυγό.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά.
Βγάλτε από το φούρνο και πασπαλίστε με ζαχαρη άχνη.
Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε

Προηγούμενο άρθροΤραγανές Ντομάτες…τέλειο και γρήγορο σνακ
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι γιουβέτσι κλασικό