Δείτε Επίσης: Αφράτα Σοκολατόψωμα | Σιροπιαστή σοκολατόπιτα με πλούσια επικάλυψη σοκολάτας!

Μαγική Σοκολατόπιτα

Συστατικά:

160 g ζάχαρης
160 g αλεύρι
180 ml  κρέμα γάλακτος
90 ml λαδιού
40 g κακάου
2 αυγα
1 φακελάκι ζάχαρης βανίλιας
8 g μπεικιν παουντερ

Για την Γκανάζ:
120 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
40 g βουτύρου

Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ ρίχνουμε την ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε την βανίλια και χτυπάμε ενω σιγα σιγά ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος.
Σε ένα μπολ με το αλευρι ρίχνουμε το κακάο το μπεικιν και ανακατευουμε τα ξηρά συστατικά.
Ρίχνουμε τα ξηρά μέσα στα υγρά συστατικά και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό μείγμα σοκολάτας.
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε μία φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Για την Γκανάζ

Σε ένα γυαλινο μπολάκι με την σοκολάτα ρίχνουμε το βούτυρο και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή ισχύ για να λιώσουν.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και απλώνουμε από πάνω την υγρή σοκολάτα την απλώνουμε γύρω γύρω. Κόβουμε και σερβίρουμε

Δείτε Επίσης: Αφράτα Σοκολατόψωμα | Σιροπιαστή σοκολατόπιτα με πλούσια επικάλυψη σοκολάτας!

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΡολό κιμά με αυγά στο φούρνο
Επόμενο άρθροΧοιρινό με μελιτζάνες ,κολοκυθάκια και πατάτες