Μακεδονικός Χαλβάς σε τούρτα Παγωτό

Ο Μακεδονικός χαλβάς φτιάχνεται με ταχίνι, βανίλια και αμύγδαλα και είναι μια τοπική παραδοσιακή αγαπημένη απόλαυση 🧡

Υλικά 🛒

200g μπισκότα θρυμματισμένα
100g Βούτυρο, λιωμένο
175 ml γάλα
50 ml μέλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού άρωμα βανίλιας
300g μακεδονικός χαλβάς με ταχίνι συν επιπλέον για διακόσμηση
280ml κρεμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

Επικάλυψη:
100g Μαύρη Σοκολάτα
30g Βούτυρο
Καβουρδισμένοι ανάμεικτοι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, φουντούκια, κάσιους)
Ο χαλαβάς θρυμματίστηκε όχι πολύ μικρά κομματια

Εκτέλεση:

Βαση παγωτου –
Στρώστε τη βάση ενός ταψιού τσερκι 23 εκ με χαρτί ψησίματος. Φέρτε το χαρτί στο εξωτερικό της φόρμας έτσι ώστε να μπορείτε να το σηκώσετε
εύκολα και να το τοποθετήσετε σε ένα πιάτο γλυκού όταν είναι έτοιμο.
Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με τα μπισκότα και τα πιέζουμε στη βάση του ταψιού και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Γέμιση –
Ζεσταίνουμε το γάλα και το μέλι μαζί μέχρι να βράσουν σχεδόν (μην βράσουν). Αφαιρέστε από τη φωτιά και με ένα σύρμα χειρός, χτυπήστε μέσα το
θρυμματισμένο χαλβα και το άρωμα βανίλιας και ρίξτε το σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε σιγά σιγά
την σαντιγί. Αδειάζουμε πάνω στην έτοιμη κρούστα του μπισκότου και παγώνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες. Βγάζουμε από την κατάψυξη και διακοσμούμε
με λιωμένη σοκολάτα και διάφορους ξηρούς καρπούς.

Το παγωτό πρέπει να διατηρείται πάντα στην κατάψυξη. Κόβεται εύκολα όταν είναι παγωμένο, αλλά αφήνετε 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Επικάλυψη και διακόσμηση –
Λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο μαζί στο φούρνο μικροκυμάτων. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το βάλετε σε σακουλα ζαχαροπλαστικης ή το περιχύστε από πάνω.

Η υπέροχη συνταγή είναι από το  Lolly’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΠιπερόπιτα: Φτιάξ’ την και άσε τους γείτονες να ζηλέψουν!
Επόμενο άρθροΚέικ με σταφίδες και κονιάκ….πιο αφρός δεν υπάρχει μια πετυχημένη και καλή συνταγή