«Μαλακές ή Τραβηχτές»

σύμφωνα με τη συνταγή της γιαγιάς του άντρα μου, που ακόμα και στα 94 της θυμάται καλά τις συνταγές για τα αγαπημένα της!

Υλικά

Μισός κύβος μαγιά (ή 1 φακελάκι ξηρή)
Αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού
Σόδα – 1 κουταλάκι του γλυκού 
Ζάχαρη – 2 κουταλιές της σούπας
Κρύο νερό – 1 κούπα
Όσο αλεύρι πάρει

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά. Χωρίζεται σε μπάλες και από αυτές τεντώνονται οι “Μαλακές”. Τηγανίζουμε τις “Μαλακές”σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή και μαρμελάδα!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤο Κέικ του καφέ
Επόμενο άρθροΡαβάνι με αλεύρι ολικής και μέλι