Μαντολάτο χαλβάς

Σας διαβεβαιώνω ότι είναι μοναδικά νόστιμο και δεν είναι δύσκολο να το φτιάξετε!

Υλικά

1 ασπράδι αυγού
150 γρ ζάχαρη άχνη
150 γρ μέλι
βανίλια
100 γρ φιστίκια
100 γρ φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση

Αρχικά ψήνονται οι ξηροί καρποί και ετοιμάζεται η φόρμα στην οποία θα περιχυθεί ο έτοιμος χαλβάς, βάζοντας από μέσα χαρτί ψησίματος και στον πάτο μπορείς να πασπαλίσεις ζάχαρη άχνη.
Χρησιμοποίησα μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αν έχετε σιλικόνη είναι το πιο βολικό. Αν έχετε βάφλα την κόβετε και την βάζετε στο κατω μέρος της φόρμας και την τοποθετείτε και ρίχνετε πάνω του τον χαλβά, τοποθετείτε και ένα κομμένο κομμάτι κρούστας βάφλας από πάνω.
Πιέζοντάς το ελαφρά και διπλώνοντάς το με χαρτί.

Έριξα τη ζάχαρη και το μέλι σε μια μικρή κατσαρόλα. Άνοιξα τη φωτιά στο 3 από 6, άφησα να ζεσταθεί.
Σε αυτό το διάστημα χτυπάω με το μίξερ το ασπράδι με μια πρέζα αλάτι να γίνει παχύρρευστο.
Ανέβασα το μάτι στο 5ο και ανακάτεψα με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να βράσει το μείγμα, το μείωσα στο 4 και σε περίπου 5 λεπτα το σιρόπι πήρε ωραίο καραμελένιο χρώμα.

Το κατέβασα από τη φωτιά και ανακάτεψα να μειωθεί ο αφρός που σχηματίζεται στο βράσιμο του σιροπιού και το πρόσθεσα σε λεπτή ροή στο ασπράδι χτυπώντας συνέχεια με το μίξερ μέχρι να φύγει το σιρόπι.
Συνέχισα να χτυπάω λίγο ακόμα, πρόσθεσα τους ξηρούς καρπούς που ήταν ακόμα ζεστοί, ανακάτεψα και έριξα στη φόρμα.
Πίεσα με το κουτάλι να μην υπάρχει αέρας, λειαίνω με ένα χέρι βουτηγμένο σε ζάχαρη άχνη και σκεπαζω με χαρτί.
Το άφησα στο ψυγείο να δέσει! Ανυπομονούσα να δω το αποτέλεσμα και μετά από 3 ώρες έκοψα τον χαλβά που κατά τα άλλα πρέπει να σταθεί τουλάχιστον 12 ώρες δεν έχει δέσει τελείως (στις φωτογραφίες), αλλά είναι ήδη στο ψυγείο.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠατάτες Φούρνου με βούτυρο
Επόμενο άρθροΡαβανί…Ξεχάστε όλες τις συνταγές που έχετε δοκιμάσει για ραβανί και δοκιμάστε αυτό!!!!