Τσίζκείκ Απόλυτης Σοκολάτας

H Συνταγη είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

Για την Βάση
250 γρ Μπισκότα Digestive
110 γρ Βούτυρο λιωμένο χλιαρό

Για την Κρέμα
600 γρ Τυρί Κρέμα
90 γρ Ζάχαρη Άχνη
130 γρ Κρέμα γάλακτος 35 %
Για την Γκανάζ
(100 γρ Κρέμα γάλακτος 35 % με
130 γρ Κουβερτούρα Σοκολάτα, Λιωμένα)

Για Επικάλυψη
Γλυκό του Κουταλιού φράουλα ή Πορτοκάλι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αρχικά να φτιάξουμε τη βάση για το cheesecake
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τριμμένο μπισκότο με το χλιαρό λιωμένο βούτυρο τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία υφή σαν βρεγμένη άμμο
Αδειάζουμε το μείγμα του μπισκότου σε ένα τσέρκι με διαστάσεις 20 με 22 εκατοστά το απλώνουμε με όμορφα και απαλά για να δημιουργήσουμε
τη βάση για το cheesecake το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη σοκολατένια κρέμα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα το χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να μαλακώσει και να αφρατέψει
Στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος διότι θέλουμε να είναι χλιαρι
Εφόσον έχει αφρατέψει η κρέμα τυριού προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη τα χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί
Στη συνέχεια και σταδιακά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχουμε μία ωραία και αφράτη κρέμα
Εχουμε λιώσει τη σοκολάτα η οποία είναι ήδη χλιαρη την προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας τυριου τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί και να έχουμε μία λεία και ωραία σοκολατένια κρέμα

Την βάζουμε πάνω στο μείγμα του μπισκότου και την απλώνουμε ομοιόμορφα
Εγώ κράτησα λίγο από τη σοκολατένια κρέμα για την διακόσμηση του cheesecake
Τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο για μία με δύο ώρες μέχρι να παγώσει και να σφίξει έτοιμο παγωμένο και διακοσμημένο το cheesecake
πραγματικά ονειρικό.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι με αρακά
Επόμενο άρθροΜπισκότα με παπαρουνόσπορο…Δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και όμορφα στην εμφάνιση