Τούρτα με βύσσινα

Υλικά

Για παντεσπάνι
6 αυγά
2 κρόκοι
150γρ ζάχαρη
150γρ αλεύρι
30γρ κακαο

Γέμιση
400γρ κατεψυγμένα βυσσινα
100γρ γάλα ζαχαρούχο
100γρ βούτυρο
150γρ κουβερτούρα
100μλ λικέρ

Γλασο
50γρ μέλι
200γρ κουβερτούρα
250γρ κρέμα γάλακτος
30 μλ σπορέλαιο
100γρ φιστίκι αιγινης καβουρδισμενα

Εκτέλεση

Χτυπαμε πάρα πολύ καλά αυγά και κρόκοι με την ζάχαρη περίπου 15 λεπτά. Προσθέτουμε αλεύρι με κακαο ανακατευουμε πολύ προσεκτικά να χαθεί όγκος. Αδειάζουμε σε φόρμα 22-24 εκατ και ψήνουμε 35-40 λεπτά στους 165 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει κόβουμε ένα δίσκο περίπου 1 εκατ πού θα είναι καπάκι και μετά προσεκτικά βγάζουμε την ψίχα του παντεσπάνι αφήνοντας από την άκρη περίπου 1 εκατ. Με άλλα λόγια κάνουνε ένα κουτί που θα ξανά γεμίσουμε.

Λιώνουμε βούτυρο, κουβερτούρα, γάλα ζαχαρούχο και λικέρ. Προσθέτουμε τα βυσσινα πού έχουν ξεπαγωσει. Και μετά όλη την ψίχα. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε το καλούπι. Πατάμε με το κουτάλι για να γεμίσει χωρίς κενά και σκεπάζουμε με το δίσκο που κόψαμε. Βάζουμε στο ψυγείο για 2ωρες για να στερεοποιηθει και από πάνω ρίχνουμε το γλασο και διακοσμησουμε με το γούστο σας

ΠΗΓΗ: ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ Olha Pazyuk 

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα ή νερομπούρεκο
Επόμενο άρθροΝόστιμες πατατοτηγανίτες με τυρί