Μελαχρινή Καρυδόπιτα με κρέμα !

Η Συνταγή είναι της κας Kiki Kyriaki από της ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Υλικά

7 αυγα
300 γρ κοπανισμένα καρύδια
200 γρ ζαχαρη
50 γρ καλαμποκέλαιο
200 γρ σιμιγδαλι ψιλό
100 γρ αλευρι γοχ
1 φακ μπεικιν
2 φακ βανιλλιες
3 κ σ κακαο σε σκονη
Ενάμιση κ γλ κανέλλα
Ενα τεταρτο κ γλ γαρυφαλλο
Ενα τεταρτο κ γλ μοσχοκάρυδο

Για το σιρόπι
500 γρ ζαχαρη
500 γρ νερο
Φλουδα απο λεμονι
2 κσ κονιάκ
1 μικρο κομματακι βουτυρο

για την κρέμα
6 κροκοι απο αυγα
1 κουπα ζαχαρη
1 λιτρο γαλα
100 γρκορν φλαουρ
100 γρ βουτυρο αγελαδινο
2 βανιλλιες

Εκτέλεση

Χτυπαμε με το μιξερ χειρος πρωτα τα αυγα (σε θερμοκρασία δωματιου))με τη ζαχαρη κ τις βανιλλιες…..κ στη συνεχεια ολα τα υπολοιπα υλικα…στο τελος αφηνω τα καρυδια κ τα ανακατευω με το συρμα χειρος..
Σε προθερμασμένο φουρνο στους 170 με αερα ψηνω για 45′ (αναλογα το φουρνο παντα)
Ταψί 30×40 βουτυρωμένο
Την αφηνω να κρυωσει καλα

κ ετοιμαζω το σιροπι

Βλαζω όλα υλικά μαζί και αφήν να βρασουν για 10 λεπτά, αποσυρω απο τη φωτια …κ το ριχνω πανω στην κρυα καρυδοπιτα…
Αφηνω στην ακρη να κρυωσει..

κ ετοιμάζωτην κρέμα ….
Ανακατευω με το συρμα χειρος στο γαλα τους κροκους….ριχνω το κορν φλαουρ…..στη συνεχεια ριχνω κ τη ζαχαρη…ανακατευω πολυ καλα…βαζω το κατσαρολακι στη φωτια …ριχνω τις βανιλλιες κ ανακατευω συνεχως…στο τελος ριχνω το βουτυρο κ ανακατευω πολυ πολυ καλα εως να δεσει η κρεμα….
Την ριχνω πανω στην σιροπιασμενη καρυδοπιτα κ βαζω πανω μια μεμβρανη οπως ειναι ζεστη η κρεμα(για να μην πιασει πέτσα)………..αφηνω να κρυωσει……κ …πασπαλιζω με τριμμενα καρυδια…..

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤο Μωσαϊκό της Μαμάς…τη συγκεκριμένη συνταγή θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά
Επόμενο άρθροΤηγανιτές Πατάτες με κρεμμύδια