Μελιτζάνακι γλυκό κουταλιού 

Το μαγείρεμα χρειάζεται συντροφιά, και τα γλυκά του κουταλιού χρειάζονται επίσης συντροφιά. Προτείνω λοιπόν Μελιτζάνακι γλυκό κουταλιού για το φθινόπωρο

Υλικά

1,5 κιλό μελιτζάνακι,(1 κιλό καθαρό)
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
3λεμονια
Αμύγδαλα και καρφακια γαρίφαλο
1 βανίλια

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μελιτζανακια και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και το χυμό από 2 λεμόνια,και τα αφήνουμε για 6 ώρες στην συνέχεια τα ξεπλένουμε καλά τα βράζουμε για10′ στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε κρύο νερό, βάζουμε το σιρόπι να βράσει και ζουλαμε ελαφρώς να φύγει το νερό βάζουμε το αμύγδαλο και το γαρίφαλο,στα μελιτζανακια μέσα στο σιρόπι μέχρι να δέσει προς το τέλος ρίχνουμε το χυμό από ένα λεμόνι και την βανίλια.

Καλη σας επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Ioanna Koulouri

Προηγούμενο άρθροΤραχανόπιτα
Επόμενο άρθροΧοιρινό κότσι με άγριο μάραθο