Μπακλαβά με καρύδια και κρέμα ζαχαροπλαστικής

Υλικά:

1 πακέτο φύλλα κρούστας για μπακλαβά,
βούτυρο 100 γρ.,
καρύδια 200 γρ αλεσμένα,
1 φακ κανέλα,
2-3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά.

Για την κρέμα
κρόκοι – 6 τεμ. Μ
ζάχαρη – 220 γρ
βανίλια – 1 κουτ. εκχύλισμα
φρέσκο ​​γάλα – 1 λίτρο
κορν φλαουρ – 100 g
λάδι – 100 g, θερμοκρασία δωματίου
φλούδα λεμονιού – τριμμένη από το 1 λεμόνι

Για σιρόπι
νερό 500ml,
ζάχαρη 300-350γρ,
χυμό λεμονιού 1 κ.γ.

Εκτέλεση

Για την κρέμα
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέστε 50 ml φρέσκο ​​γάλα, κορν φλαουρ, ανακατέψτε. Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα μίξερ σε χαμηλή φωτιά.
Αφού προστεθεί όλο το γάλα, επιστρέφουμε το μείγμα στην εστία και βράζουμε την κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς με συρμάτινο αναδευτήρα μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο σε κύβους.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Η τελική κρέμα καλύπτεται με μεμβράνη που εφαπτετε στην επιφάνεια για να μην σχηματιστεί κρούστα.
Βάλτε να κρυωσει εντελως. Πριν τη χρήση, χτυπήστε ξανά με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν ξανά.

Για τον μπακλαβα
Ανακατεύω τα αλεσμένα καρύδια με την κανέλα και τη φρυγανιά. Αλείφω τη μια κρούστα με το λιωμένο βούτυρο, βάζω μια δεύτερη, την αλείφω με λάδι και βάζω μια τρίτη. Απλώνω βούτυρο, ρίχνω λίγη κρέμα, το αλείφω και πασπαλίζω από πάνω τα καρύδια με κανέλα και φρυγανιά. Το τυλίγω. Έτσι προχωράω με όλες τα φύλλα.
Αραδιάζουμε τα ρολά σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί που έχουμε ήδη βουτυρώσει. Κόβω τα ρολά σε μικρά κομμάτια και τα αλείφω με λίγο βούτυρο λιωμενο.
Τοποθετώ το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνω μέχρι να ροδίσει.
Τέλος φτιάχνω το σιρόπι. Ρίχνω ζεστό μπακλαβά με ζεστό σιρόπι. Καλό είναι να σταθεί για τουλάχιστον 10 ώρες για να απορροφήσει καλά το σιρόπι

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ Σοκολατένιο
Επόμενο άρθροΚουνουπιδοκεφτές…σας προτείνω να τους δοκιμάσετε