Μελιτζάνες στο φούρνο με παρμεζάνα 

Υλικά

Για να τα φτιάξετε θα χρειαστείτε:
3 μελιτζάνες φλασκες
1 Φλιτζάνι ή περισσότερο απλό αλεύρι
Αλατοπίπερο
3 αυγά χτυπημένα
Λάδι για τηγάνισμα

για την σάλτσα
2 φλιτζάνια παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
2 μεγάλες μπάλες μοτσαρέλα
1/2 φλιτζάνι τυρί προβολόνε κομμένο σε μικρούς κύβους (θα το βρείτε στο Super)
1 σκελίδα σκόρδο
3 κονσέρβες ντομάτες κονκασε
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Φρυγανισμένο ψωμί του τοστ (προαιρετικά)
Φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

Πλύνετε και στεγνώστε τη μελιτζάνα σας. Κοψτε και τις δύο άκρες και μετά κόψτε σε δίσκους, πάχους ίσως 1/2 εκ.
Πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές με λίγο αλάτι. Ετοιμάστε το αλεύρι σας και μετά χτυπήστε τα αυγά σας.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι στα αυγά σας. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένη παρμεζάνα στο μείγμα αν θέλετε.
Τώρα ξεκινήστε προετοιμάζοντας το λάδι σας. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι. Μόλις είναι έτοιμη, παίρνετε την πρώτη φέτα μελιτζάνας και αλευρώνετε, μετά βουτάτε στο μείγμα των αυγών και μετά κατευθείαν στο τηγάνι. Τα γυρίζουμε όταν είναι έτοιμα και μετά τα βγάζουμε όταν ροδίσουν. Στραγγίζουμε σε χαρτί ρολό κουζίνας.
Αν προτιμάτε να τα ψήσετε απλά ετοιμάστε όπως παραπάνω και βάλτε σε ταψί και ψεκάστε με λίγο λάδι και βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175c για περίπου δέκα λεπτά. Οι φούρνοι ποικίλλουν, γι’ αυτό ελέγξτε τους και αφαιρέστε τους μόλις ροδίσουν. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά και μετά αφήνουμε στην άκρη.

Μας αρέσει να φτιάχνουμε μια ωραία πλούσια σάλτσα.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και αρχίζουμε να ζεσταίνουμε. Ανακατεύουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι μας και προσθέτουμε μερικά φύλλα βασιλικού κομμένα με το χέρι. Αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να πάρει βράση και μετά αφήνουμε να σιγοβράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο ταψί αρχίστε να προσθέτετε λίγη σάλτσα στον πάτο και στη συνέχεια αρχίστε να στρώνετε με τις φέτες μελιτζάνας που μαγειρέψατε νωρίτερα. Στη συνέχεια, προσθέστε μια στρώση από τη σάλτσα ντομάτας. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα, λίγη μοτσαρέλα και λίγο προβολόνε.

Τώρα προσθέσαμε λίγο φρυγανισμένο ψωμί που περιχύθηκε με λάδι, αλάτι και πιπέρι, στη συνέχεια φρυγανίσαμε και κόψαμε σε κύβους. Αυτό είναι προαιρετικό και προσφέρει μια μικρή ανατροπή στην αρχική συνταγή.
Συνεχίστε τις στρώσεις με την ίδια μέθοδο μέχρι να ολοκληρωθεί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 175 βαθμούς Κελσίου για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Οι φούρνοι ποικίλλουν ιδιαίτερα οι φούρνοι με ανεμιστήρα, γι’ αυτό προσέχετε!
Μόλις κρυώσει για λίγα λεπτά, σερβίρετε με φρέσκα φύλλα βασιλικού από πάνω!

Καλή όρεξη

ΠΗΓΗ: Cooking With Uncle Rob

Προηγούμενο άρθροΖυμαρικά με προσούτο και παρμεζάνα
Επόμενο άρθροΜοσχάρι κατσαρόλας με πατάτα και αρακά…η σάλτσα είναι φανταστική