Μελομακάρονο ταψιού

Υλικά για ένα ταψάκι : 25 Χ35εκ.

550γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
175γρ. σιμιγδάλι χοντρό
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
150γρ. ζάχαρη καστανή Ζωγράφος
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 σφηνάκι κονιάκ

2 βανιλίνες

1 φλιτζάνι καρύδια
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κ.σ. κανέλα
¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 κουτ. γλυκού κοφτό σόδα

Για το σιρόπι

600γρ. ζάχαρη καστανή Ζωγράφος
½ λίτρο νερό
φλούδα από ½ λεμόνι
2-3 γαρίφαλα
1 ξύλο κανέλας
2 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το κονιάκ με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη μας καλά. Διαλύουμε στο χυμό πορτοκαλιού τη σόδα και προσθέτετε το αφρίζον μείγμα στο μπολ, στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά μας με τελευταίο το αλεύρι. Ανακατεύουμε τα υλικά μας μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή ζύμη που θα κολλάει λίγο στο χέρι.
Λαδώνουμε το ταψί και απλώνουμε μέσα το μείγμα. Το πιέζουμε με την παλάμη μας να ισιώσει και το πάχος του να είναι περίπου ένα εκατοστό.

Δείτε την συνέχεια εδώ

Προηγούμενο άρθροΒραχάκια Καρύδας με σοκολάτα
Επόμενο άρθροΤο Χριστουγεννιάτικο Κέικ Σοκολάτας της Νένας