Μηλόπιτα με κρέμα.

Ιδανικό σερβίρισμα το καλοκαίρι με μια μπάλα παγωτού (με δύο ακόμα καλύτερα)

Υλικά

Για την κρέμα
1 φακελακι άνθος αραβοσίτου βανίλια
0,5 kg γάλα
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη

Για την μηλόπιτα
4 αυγά
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια φαρίνα
1,5 κουτ. γλ. μπεϊκιν παουντερ
2 βανίλιας
4 μήλα
Κανέλα και 2 κουτ.σουπας ζάχαρη για τα μήλα.
Ζάχαρη άχνη (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

Κρεμα
Διαλύουμε σε λίγο γάλα το άνθος αραβοσίτου και ζεσταίνουμε το υπολοιπο. Προσθέτουμε την ζάχαρη και το διάλυμα ανακατεύοντας συνεχώς γιατί κολάει πολύ εύκολα. Όταν πήξει αποσύρουμε από την φωτιά, σκεπάζουμε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο για να μην κάνει κρούστα και αφήνουμε να κρυώσει.

Μηλόπιτα
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα μήλα. Πασπαλιζουμε με 2 κ.σ ζάχαρη και κανέλα. Χτυπάμε καλά στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη. Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπεϊκιν και την βανίλια και τα προσθέτουμε εναλλάξ με το ηλιέλαιο στο μίγμα των αυγών. Προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμενο και αλευρωμενο ταψακι. Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και την τοποθετούμε στην επιφάνεια της πίτας. Ψήνουμε 1 ώρα αντιστάσεις 170-180 βαθμούς ανάλογα με την κουζίνα. Ρίχνουμε την άχνη και την κανέλα στο σερβίρισμα γιατί το γλυκό έχει υγρασία και νοτιζουν μετά από μερικές ώρες.

ΠΗΓΗΜαιρη Μαυρουδη-Ραδου
Προηγούμενο άρθροΚρουτόν, μαρούλι, παρμεζάνα: Η μαγεία της Σαλάτας Καίσαρα
Επόμενο άρθροΨωμάκια με ελιές και λαχανικά 💞💞💞Το εσωτερικό θα είναι ένα σύννεφο απαλότητας.