Κεικ με καρύδια και μαρμελάδα δαμάσκηνο.

Θα ήθελα να σας προσφέρω ένα πολύ νόστιμο, ντελικάτο, αφράτο και συνάμα εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του κέικ με μέλι.
Φόρμα 20*35 εκ.

Υλικά

Αυγά – 3, μια πρέζα αλάτι
Ζάχαρη – 50 g, ζάχαρη βανίλιας – 10 g
Κεφίρ ή Γιαούρτι – 150 g (εγώ έβαλα κεφίρ είναι ότι υγιεινό και υπερτροφη)
Μέλι – 200 g
Λάδι – 100 ml
Αλεύρι – 250 g
Μαγειρική σόδα – 1 κουταλιά της σούπας.
Κανέλα – περίπου. 5 γρ
Καρύδια ψιλοκομμένα ή χοντροαλεσμένα – 100 γρ
Μαρμελάδα δαμάσκηνο ή άλλη που αντέχει στη θερμοκρασία – 150 γρ

Εκτέλεση

Προσθέστε μια πρέζα αλάτι στα αυγά και αρχίστε να χτυπάτε.
Προσθέστε ζάχαρη βανίλιας και την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε το μέλι, το κεφίρ, το λάδι και τους ξηρούς καρπούς ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέστε κοσκινισμένο αλεύρι με σόδα και κανέλα σε δόσεις.
Η προκύπτουσα μάζα αδειζετε σε ένα ταψλακι στρωμένο με χαρτι ψησίματος. Απλώστε τη μαρμελάδα στη μάζα “εδω και εκει” με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Ψήνουμε στους 180 °C, περίπου. 30-35 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Η Συνταγή είναι της Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροCheesecake φράουλα
Επόμενο άρθροΣολομός σε σάλτσα γαρίδας