Μακαρόνια φούρνου με τυριά

Σήμερα δοκίμασα να φτιάξω ψητά ζυμαρικά. Το αποτέλεσμα ήταν πεντανόστιμο. Η σάλτσα κιμά με  την ντομάτα τα κρεμμύδια, μοσχαρίσιος κιμάς, μπαχάρι, κανέλα, σάλτσα ντομάτας κλπ υπέροχη. Νομίζω ότι το τυρί είναι το σημείο που τα θαλάσσωσα λίγο.
Νομίζω ότι δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσω τυρι κρέμα αλλά περισσότερη παρμεζάνα και λιγότερη μοτσαρέλα. Αλλά πιστέψτε με όταν λέω ότι ήταν πεντανόστιμο ήταν. Δοκιμάστε το!

Υλικά:

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο – ξεχωριστά
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς, άπαχος, μία φορά περασμένος από τη μηχανή του κιμά
1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
1/2 κουταλιά της σούπας μπαχάρι
1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα
2 κονσέρβες σάλτσας ντομάτας των 220 γρ
1 κιλό ζυμαρικά πενες
2 φλιτζάνια τριμενη μοτσαρέλα
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζάνι τυρι κρέμα 

Εκτέλεση

Λιώνουμε 1κσ βούτυρο σε μια κατσαρολα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι ο κιμάς να αρχίσει να ροδίζει.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας κιμα, τα αφήνουμε να πάρουν βράση και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς.
Αν φαίνεται ότι στεγνώνει, προσθέτουμε νερό. Αλατοπιπερώνουμε όσο θέλουμε. Στο τέλος ριχνουμε και μια κουταλιά βούτυρο μέσα

Ενόσω η σάλτσα μαγειρεύεται, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφουν οι οδηγίες στο πακέτο.


Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε σε κρύο νερό για να σταματήσει το μαγείρεμα και να μην κολλήσουν μεταξύ τους οι πένες ρίχνουμε 1 κσ βούτυρο και ανακατευουμε.

Ακολουθούμε την διαδικασία συναρμολόγησης όπως φαίνεται στις φωτο

Mike J. Sassine

Προηγούμενο άρθροΛεμονάτο Χορινό στην κατσαρόλα
Επόμενο άρθροΓιουβέτσι με Σπυρωτό το κριθαράκι