Μπακλαβάς-Κανταίφι 

Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη

Υλικά για ταψί Κουζίνας

1 πακέτο φύλλα κρούστας Βηρυτού
500 γρ. Κανταίφι
500 γρ.καρύδια ψιλοκομμένα και ανακατεμένα μ 2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλο
300 γρ. βούτυρο καλό αγελαδινό
200 γρ. ελαιόλαδο.

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει!
Ανοίγουμε το κανταίφι πάρα πολύ καλά σε ένα ταψί και ρίχνουμε πάνω του το βούτυρο και το ανακατεύουμε πολύ καλά να μουσκευτεί!
Λαδώνουμε το ταψί και αρχινάμε:
Βάζουμε 3 φύλλα λαδώνοντας τα καλά!
Βάζουμε κανταίφι ,καρύδια!
Ξανά 3 φύλλα λάδωμα κανταίφι καρύδια!
Ξανά 3 φύλλα λάδωμα κανταίφι καρύδια!
Ξανά 3 φύλλα λάδωμα κανταίφι καρύδια!
Τελειώνουμε βάζοντας 3 φύλλα λαδώνοντας
τα!
Το κόβουμε σε κομμάτια ραντίζουμε με νερό και το ψήνουμε στους 160 β μέχρι να κοκκινήσει πολύ καλά!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 4 ποτήρια νερό με 4 ποτήρια ζάχαρη,ένα μισο λεμόνι,4 κ.σ. μέλι για 4 λεπτά!
Σιροπιάζουμε καυτό γλυκό κρύο σιρόπι!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ😍😍😍

Η Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΚέικ μήλου με μια λεπτή κρέμα….ότι καλυτερο σε τούρτα μήλου
Επόμενο άρθροΜωσαϊκό Μπισκότου με Πραλίνα 3 υλικά