Ευωδιαστό Στρούντελ με Αχλάδια
YΛΙΚΑ :
1 φύλλο σφολιάτας, αποψυγμένο (2 ώρες πριν)
800 γρ. αχλάδια κομμένα σε φέτες
1 / 3 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κ. γ. κανέλα
1 / 3 φλιτζάνι σταφίδες
1 / 4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα καρύδια
1 κ. γ. βανίλια
1 κ.σ. μέλι
1 αυγό, χτυπημένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα φύλλο ψησίματος και ξετυλίξτε.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη και την κανέλα, να συνδυαστούν καλά. Κρατείστε 2 κουταλάκια του γλυκού από το μίγμα. Στο υπόλοιπο, προσθέστε τα αχλάδια, τις σταφίδες, τα καρύδια, τη βανίλια και το μέλι και σνακατέψτε καλά.
Ανοίξτε τη ζύμη σφολιάτας σε ένα ταψί το οποίο έχετε στρώσει με λαδόκολλα. Ρίχνετε μια λωρίδα της γέμισης κατά μήκος, στο κέντρο της ζύμης.
Στη συνέχεια, αλείφετε με το χτυπημένο αυγό. Τυλίγετε τη ζύμη και αλείφετε πάλι με το υπόλοιπο αυγό την επιφάνεια. Πασπαλίζετε με το μίγμα ζάχαρης – κανέλας που έχετε κρατήσει.
Ψήστε στο φούρνο περίπου 25 έως 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρετε.

Πηγη: www.mrfood.com

Προηγούμενο άρθροΝόστιμη Πίτα με Κολοκυθάκια και Κασέρι
Επόμενο άρθροΚέικ Καρότου με σοκολάτα