Κέικ Πορτοκαλιού με γλάσο

Λατρεύω αυτό το κέικ πορτοκαλιού λόγω της αφράτης, υγρής, λαχταριστής γεύσης του.
Απολαύστε μια έκρηξη γεύσεων εσπεριδοειδών σε κάθε μπουκιά, με έναν πρόσθετο συνδυασμό από ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού.

Υλικά

320 γρ αλεύρι απλό
40 γρ κορν φλάουρ
3 κσ μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
240 γρ ανάλατο βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
3 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
4 αυγά
120 γρ ξυνή κρεμα
1 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού

Σιρόπι πορτοκαλιού
5 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
40 γρ ζάχαρη

Γλασο
80 gr τυρί κρέμα, μαλακωμένο
1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού
¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 ½ φλιτζάνι κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα σας. Σε ένα γυάλινο μπολ προσθέστε το αλεύρι σας, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι, ανακατέψτε και χτυπήστε με ένα σύρμα. Αφήνω στην άκρη. Βάζετε το βούτυρο στο μίξερ και ανακατεύετε μέχρι να γίνει κρέμα, προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, συνεχίστε το ανακάτεμα για περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και ανακατεύουμε. Προσθέστε τη βανίλια & την κρέμα γάλακτος. Αρχίστε να προσθέτετε το μείγμα του αλευριού σε τρία μέρη εναλλάξ με το χυμό πορτοκαλιού ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Μην ανακατεύετε υπερβολικά. Ρίχνουμε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί και λειαίνουμε την κορυφή. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν.

Για να φτιάξετε το σιρόπι πορτοκαλιού, βάλτε το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη σε ένα μικρό τηγάνι και αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ανοίξτε μικρές τρύπες σε όλο το κέικ με ένα σουβλάκι και αλείψτε με το μισό σιρόπι πορτοκαλιού. Μετά από 30 λεπτά, αφαιρέστε το κέικ από τη φόρμα και αλείψτε ολόκληρο το κέικ με το υπόλοιπο σιρόπι. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.

Για το γλάσο

Χτυπάμε το τυρί κρέμα σε μέτρια ταχύτητα με το ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέστε χυμό πορτοκαλιού και βανίλια. χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε σταδιακά την άχνη ζάχαρη, χτυπώντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Περιχύνουμε το κέικ με γλάσο και διακοσμούμε με 🍊 ξύσμα

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: helens.kouzinaki

Προηγούμενο άρθροΠανεύκολο Σιμιγδαλένιο κέικ σοκολάτας
Επόμενο άρθροΦτερούγες κοτόπουλου….υπέροχες με ένα ποτήρι Μπύρα