Μπισκότα με γέμιση μήλου

Υλικά

για τη ζύμη:
400 g αλεύρι 00
175 g ζάχαρη,
175 g βούτυρο,
2 αυγά,
1 πρέζα αλάτι,
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά βανίλιας,
1 φακελάκι βανιλίνη.

Για τη γέμιση:
1 1/2 κιλό μήλα καθαρισμένα σε κυβάκια
3/4 φλιτζανιού μαργαρίνη + 3 κουτ. σούπας [για τα μήλα]
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1 φλ. αμύγδαλα με τη φλούδα τους
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Για τη γέμιση:

Σοτάρετε τα κυβάκια των μήλων με τις τρεις κουταλιές μαργαρίνης για 3 λεπτά. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και την κανέλα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για για 5 επιπλέον λεπτά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε τα μήλα να κρυώσουν.
Καβουρδίζετε ελαφρά τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγάνι και τ αφήνετε στην ακρη
Εν τω μεταξύ ετοίμασα τη γέμιση χτυπωντας τα μήλα στο μίξερ και πρόσθεσα λίγα αμύγδαλα.
Ετοίμασα τη ζύμη ανακατεύοντας όλα τα υλικά, τη βάζω μέσα ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα (τυλιγμενη σε μεμβράνη)

Χώρισα τη ζύμη σε 4 μέρη, άνοιξα σε ορθογώνια και στο κέντρο έβαλα τη γέμιση, τυλίγω τη ζύμη προσπαθώντας να κλείσει καλά, έβαλα το ρολό σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα προσπαθώντας να βάλω το κλείσιμο από κάτω.
Βάζω στην κατάψυξη για 3 ώρες. Κατόπιν κόβω κομμάτια

 

ψήνω σε φούρνο στους 175 βαθμούς για 20/25 περίπου μέχρι να ροδίσουν·

μόλις κρυώσει πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΨητά κεφτεδάκια σε βάση ψωμιού
Επόμενο άρθροΛαζάνια με σάλτσα ραγού και μοτσαρέλλα❤️