ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τις μπριζόλες:
4 μπριζόλες μοσχαρίσιες πάχους 2,5 εκ 
Μια πρέζα αλάτι
Μια πρέζα τριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 
4 κουταλιές βούτυρο, 
6 σκελίδες σκόρδο ελαφρώς σπασμενο με το πίσω μέρος ενός μαχαιριού, 
6-8 κλωναράκια θυμάρι, (ή δεντρολίβανο ή μαϊντανό)
Για σάλτσα μανιταριών:
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1-2 κουταλάκια του γλυκού βαλσαμικό ξύδι 
1 φλιτζάνι μανιτάρια σε φέτες
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος

ΟΔΗΓΙΕΣ
Πριν από το μαγείρεμα, αφήστε τα μπριζόλα να παραμείνει 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Αλατοπιπερώστε όλες τις πλευρές.
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι πάνω σε μέτρια – υψηλή φωτιά. Προσθέστε 1 κουταλιά σούπας λάδι και απλώστε να πάει παντού. Όταν το τηγάνι ξεκινά να καπνίζει, βάλτε τις μπριζόλες , σε παρτίδες των δύο και μαγειρέψτε 3 λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.
Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια χαμηλή και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 3-4 κλαδάκια θυμάρι και 3 σκελίδες σκόρδο στο τηγάνι. Αφήστε το βούτυρο να αφρίσει λίγο και αλλοίψτε τις μπριζόλες (χρησιμοποιήστε ένα γάντι του φούρνου, κρατήστε τη λαβή προσεκτικά με κλίση προς το μέρος σας, έτσι ώστε το βουτυρο να μαζευτεί στην άκρη από το τηγάνι και με ένα μεγάλο κουτάλι αλείψτε τις μπριζόλες ).

Αλείφετε συνεχώς ενώ μαγειρεύετε για άλλα 1-2 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι μπριζόλες σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. (Για καλά γευστικές μπριζόλες, γυρίστε τες μερικές φορές ενώ μαγειρεύετε μέχρι τις φτιάξετε σύμφωνα με την επιθυμία σας).
Πετάξτε το θυμάρι και το σκόρδο από το τηγάνι και μεταφέρετε τις μπριζόλες σε ένα πιάτο. Ρίξτε τους χυμούς στο τηγάνι πάνω από τις μπριζόλες και αφήστε τους να ξεκουραστούν για 5 λεπτά. Επαναλάβετε το ίδιο με τις υπόλοιπες μπριζόλες, αφαιρέστε τες και αφήστε να ξεκουραστούν. (Πετάξτε το θυμάρι και το σκόρδο, αλλά αφήστε τους χυμούς από το τελευταίο ψήσιμο στο τηγάνι.)
Ενώ οι μπριζόλες είναι στο πιάτο, προσθέστε το θρυμματισμένο σκόρδο στους χυμούς του βουτύρου στο τηγάνι. Σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να αρωματίσετε. Προσθέστε το ξίδι και τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος.  

Σερβίρετε τη μπριζόλα με τη σάλτσα μανιταριών τηγανιτές πατάτες ή ψητές πατάτες φούρνου.

Προηγούμενο άρθροΜερικά Μαμαδίσια Φαγητά
Επόμενο άρθροΠατατόπιτες και πατατοπιτάκια με απίθανο χυλό για φύλλο κρούστας