Τα Κεφτεδάκια 

Συστατικά:

220γρ μοσχαρίσιο κιμά,
220γρ χοιρινό κιμά
220γρ κιμά κοτόπουλο ή γαλοπούλα,
2 αυγα
1 ή 2 κσ γάλα (εάν είναι πολύ ξηρό προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας αντι για μία)
3/4 φλιτζάνι τριματα ψωμιού μπαγιάτικο (μπορείτε να τα κάνετε σε ένα μπλεντερ)
2 κουταλιές τριμμένο τυρί παρμεζάνα ρεγκατο
2 κουταλιές αλάτι
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό
2 σκελίδες, ψιλοκομμένο, φρέσκο σκόρδο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μπολ, μέχρι να συνδυαστούν ομοιόμορφα.


Σχηματίστε τα κεφτεδάκια (όποιο μέγεθος θέλετε) και τοποθετήστε το σε ένα τηγάνι με ζεστό ελαιόλαδο.


Εναλλακτικά, ρίξτε τα σε σάλτσα ντομάτας που σιγοβράσει και συνεχίστε να σιγοβράζετε για τουλάχιστον άλλα 40 λεπτά περίπου.
Τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν παντού.

Εάν τα χρησιμοποιείτε στη σάλτσα, θα συνεχίσουν να μαγειρεύουν, οπότε δεν χρειάζεται να βεβαιωθείτε ότι έχουν μαγειρευτεί πλήρως.
Από την άλλη πλευρά,βεβαιωθείτε ότι είναι καλά μαγειρεμένα πριν τα βγάλετε από την σάλτσα.
Σερβίρετε όπως θέλετε.

ΠΗΓΗ: christinascucina.com

 

Προηγούμενο άρθροΚυπριακό γλυκό “καλό πράμα”
Επόμενο άρθροΚοκκινιστό με τυριά στο φούρνο