Αναζητάτε μια δροσερή και υγιεινή σαλάτα που μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε λίπος στην κοιλιά; Η αγγουροσαλάτα αποτελεί μια ιδανική επιλογή!

Γιατί το αγγούρι βοηθά στην καύση λίπους στην κοιλιά;

  • Πλούσιο σε νερό: Το αγγούρι αποτελείται από περίπου 95% νερό, γεγονός που το καθιστά ένα εξαιρετικό χορταστικό τρόφιμο.
  • Χαμηλό σε θερμίδες: Με μόλις 16 θερμίδες ανά φλιτζάνι, το αγγούρι είναι μια ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να χάσουν βάρος.
  • Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά: Το αγγούρι περιέχει βιταμίνες C και Κ, καθώς και κάλιο, τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή υγεία.
  • Βοηθά στην αποτοξίνωση: Το αγγούρι έχει διουρητικές ιδιότητες, βοηθώντας στην απομάκρυνση τοξινών από τον οργανισμό.

Υλικά

3 αυγά
3 μέτριες πατάτες
2 αγγουράκια
2 κ.γ αλάτι
1/2 ματσάκι άνηθο
3 πράσινα κρεμμυδάκια
3-4 κουταλιές γιαούρτι 10% λιπαρά
1 κ.σ μουστάρδα

Εκτέλεση

Βράζουμε τ αυγά για 10 λεπτά.Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.Καθαρίζουμε τ αγγουράκια τα κόβουμε ροδέλες.Τα βάζουμε σ ένα μπολ και τ αλατίζουμε.Τ αφήνουμε 10 λεπτά να βγάλει τα υγρά του.

Καθαρίζουμε τ αυγά και τα κόβουμε κυβάκια.Στραγγίζουμε τ αγγουράκια.Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.Καθαρίζουμε τις πατάτες αφού κρυώσουν και τις κόβουμε και αυτές κυβάκια.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την μουστάρδα να ενωθούν.

Βάζουμε όλα τα υλικά μας σ ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το μείγμα γιαουρτιού μουστάρδας.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα να δέσουν όλα τα υλικά μαζί.

Απολαύστε!!!!!
Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Δροσερή αγγουροσαλάτα με μία απλή σως Γιαουρτιού

Συστατικά

4 φλιτζάνια αγγούρι λεπτό σε φέτες (περίπου 2 αγγούρια)
1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1/2 φλιτζάνι απλό γιαούρτι 
1 ξύσμα λεμονιού & το χυμό του
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1/2 κουταλάκι αλάτι 
φρεσκοτριμμένο πιπερι

Οδηγίες

Ανακατέψτε γιαούρτι, χυμό λεμονιού και ξύσμα, άνηθο, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι μαζί σε ένα μικρό μπολ ανάμειξης.
Συνδυάστε το αγγούρι, το κρεμμύδι και το μίγμα γιαουρτιού μαζί και σερβίρετε.

Credit to

Προηγούμενο άρθροΗ μαγεία του Σεκερ Παρέ: Ανατολίτικη γεύση με άρωμα Ελλάδας!
Επόμενο άρθροΧρυσές Τηγανητές μελιτζάνες