Σπιτικοί λουκουμάδες

Η Συνταγή είναι του chef Alexios Nikoloutsopoulos 

Όσο πιο σφιχτή είναι η ζύμη, τόσο πιο γεμάτοι και στρογγυλοί θα γίνουν οι λουκουμάδες μας.
Το μυστικό της επιτυχίας για τους τέλειους λουκουμάδες είναι η σωστή θερμοκρασία. Πάντα διαλύετε την μαγιά σε χλιαρό νερό, και αφήνετε την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό περιβάλλον.

Το τηγάνισμα στο γκάζι κάνει τους λουκουμάδες ανάλαφρους και τραγανούς.
Χρησιμοποιούμε πάντα καλό φρέσκο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα, η Αραβοσιτέλαιο καλής ποιότητος. 

Υλικά για (4 άτομα)

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
1 κ.γ. ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.σ. ξίδι
1 λίτρο Αραβοσιτέλαιο για τηγάνισμα
5 κ.σ. μέλι Θυμαρίσιο

Για γαρνίρισμα
Κανέλα
Σουσάμι λευκό
Καρύδια τριμμένα

Εκτέλεση:

Σε μια ανοξείδωτη λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό και ανακατεύουμε συνεχώς με το Φουά (σύρμα) με κυκλικές κινήσεις. Συνεχίζουμε ρίχνουμε και το ξίδι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20 έως 30 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη και το αφήνετε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Τηγανίζουμε στο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα τους βγάζουμε με την βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για λίγο, αμέσως μετά του μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και τους ραντίζουμε με μέλι η με σιρόπι αν θέλουμε και ρίχνουμε από πάνω κανέλα Σουσάμι λευκό Καρύδια τριμμένα.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι του chef Alexios Nikoloutsopoulos 

Προηγούμενο άρθροΤα νηστίσιμα γεμιστά Μυτιληνιάς: Γεύση και παράδοση σε κάθε μπουκιά
Επόμενο άρθροΑυγό μάτι….το καλοκαιρινό γλυκάκι που λατρευτηκε στο internet