Αυτός ο τεμπέλης κορμός σοκολάτας είναι το τέλειο γλυκό για όσους αγαπούν τη σοκολάτα αλλά δεν έχουν πολύ χρόνο ή διάθεση για περίπλοκες συνταγές! Είναι απίστευτα εύκολος, δροσερός και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει με τη γεύση του.
Συστατικά :
5 αυγά (μην ανησυχείτε, δεν θα αισθανθείτε τη γεύση του ή τη μυρωδιά του).
5 κσ σκόνη κακάο (χωρίς ζάχαρη).
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι.
1½ φλιτζάνι ζάχαρη.
1 φλιτζάνι γάλα.
1 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα.
2 πακέτα απλό μπισκότο (χρησιμοποιήσαμε πτι μπερ).
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
(μυστικό ❕ χρησιμοποιήστε λιγο τριμμένο λεμόνι)
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε με το χέρι τα αυγά, το λάδι και τα άλλα συστατικά.
Κατόπιν τοποθετήστε την κουζίνα σε χαμηλή φωτιά και κρατήστε την ανακατεύοντας έως ότου η υφή γίνει παχιά.
Αφαιρέστε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Προσθέστε απευθείας το μειγμα των αυγών στο τριμμένο μπισκότο και ανακατέψτε καλά.
Απλώνω ένα κομμάτι λαδόκολα στον πάγκο και ρίχνω το μίγμα. Τυλίγω τη λαδόκολα γύρω από το μίγμακαι δημιουργώ έναν κορμό. (ρολάρετε δεξια – αριστερά μέχρι να έχει ομοιόμορφο σχήμα).
Τυλίγω τη λαδόκολα στα άκρα για να μη χυθεί το μίγμα και το βάζω στην κατάψυξη για μερικές ώρες
μέχρι να παγώσει. Όταν είναι έτοιμο το κόβω σε ροδέλες και σερβίρω σε πιατέλα τα κομμάτια.