Μπισκότα Πορτοκαλιού

Υλικά

3 αυγά
1 φακ βανίλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/4 κγ άλάτι
125 γραμμάρια ζάχαρη
100 ml σπορέλαιο
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα πορτοκαλιού
200 γραμμάρια σιμιγδάλι
200 γραμμάρια τριμμένη καρύδα
15 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
1 σςακουλάκι άχνη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τ αυγά, βανίλια, ξύσμα από ένα πορτοκάλι και, άλάτι (στην μύτη) και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά
Στη συνέχεια προσθέτουμε ζάχαρη, σπορέλαιο και το γλυκού εκχύλισμα πορτοκαλιού και χτυπάμε ξανά με το σύρμα.
Μετά προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου πάρουμε τη ζύμη.
Μετά ρίχνουμε την τριμμένη καρύδα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου απορροφηθεί όλη η καρύδα.

Πάνω από το μείγμα ρίχνουμε 15 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε με το χέρι.
Λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας παίρνουμε ποσότητα από τη ζύμη στο μέγεθος ενός Μεγάλου καρυδιού το κάνουμε μπάλα το περνάμε μέσα από ένα δοχείο που έχουμε γεμίσει με άχνη ζάχαρη.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ταψί το λαδώνουμε ελαφρώς στρώνουμε μία λαδόκολλα και πάνω εκεί βάζουμε τα μπαλάκια πιέζουμε κάθε μπαλάκι στη μέση με τον αντίχειρα να κάνει μία λακούβα και μετά τα βάζουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά

Καλή Επιτυχία

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΤο πιο γρήγορο κέικ στον κόσμο: κέικ γιαουρτιού και φράουλας, απίστευτα νόστιμο!
Επόμενο άρθροΟι τυρόπιτες του δρόμου