ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • αλεύρι μαλακό (500 γρ.)
  • αλεύρι κατηγορίας Μ κίτρινο σκληρό (500 γρ.)
  • μαγιά νωπή (30 γρ.) ή μαγιά ξηρή (15 γρ.)
  • αλάτι (20 γρ.)
  • νερό (650 γρ. )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε λίγο από το χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά.

2. Σε ένα μικρό μπολάκι, διαλύουμε το αλάτι με λίγο από το νερό.

3. Προσθέτουμε το αλεύρι και λίγο νερό στη λεκάνη με τη μαγιά.

4. Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας το υπόλοιπο νερό, λίγο λίγο.

5. Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι η ζύμη μας να γίνει απαλή και ελαστική.

6. Αφήνουμε το ζυμάρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

7. Αφήνουμε το ζυμάρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

8. Κόβουμε σε κομμάτια και τα τοποθετούμε σε λαδωμένες φόρμες.

9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 50′ – 60′ λεπτά περίπου.

Προηγούμενο άρθροΤΑΡΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ & ΚΑΝΕΛΑ
Επόμενο άρθροΨωμί με προζύμι