Πάστα ταψιού με κρέμα σοκολάτας

Υλικά

Για το παντεσπανι
6 αυγά
6 κουτ.σούπας ζάχαρη (κοφτές)
6 κουτ.σούπας αλεύρι(κοφτές)
4 κουτ.σούπας κακάο (γεμάτες)
4 κουτ.σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
2 κ.γ κοφτά μπέικιν

Για το σιρόπι
200 γρ νερό
200 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
1 κομμάτι λεμόνι

Για την κρέμα – δύο τενεκεδάκια ερμολ ,
1 κουτάκι ζαχαρούχο
1 βανίλια
150-200 γρ κουβερτούρα λιωμένο με λίγο γάλα στο φούρνο μικροκυμάτων χλιαρό όχι ζεστό.

Εκτέλεση

Για την γκαναζ σοκολάτας
Βάζω σε ένα πιάτο 200 γρ.κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150γρ.γάλα εβαπορέ(αδιάλυτο)πλήρες και βάζω στο φούρνο μικροκυμάτων νά ζεσταθεί ανακατεύω καλά στο τέλος ρίχνω 1 κ.σ μέλι και 1 κγ βούτυρο ανακατεύω πάλι καλά αφήνω να γίνει χλιαρή μετά απλώνω στο παγωμένο γλυκό
Χτυπάω τα αυγα με τη ζαχαρη μέχρι να αφρατέψουν 3-4 λεπτά.Ρίχνω τη βανίλια , το λάδι.Προσθέτω το αλεύρι που το έχω κοσκινισμένο με το κακάο και το μπέικιν και ανακατεύω με σπάτουλα, προσεχτικά για να μη χάσουμε πολύ ογκο.

Αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι βαθύ βουτυρωμένο 36Χ30 περίπου και ψήνω στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 10 λεπτά,ή μέχρι να το δοκιμάσω με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή, αφήνω να κρυώσει λίγο 5 λεπτά μετά περιχύνω με ζεστό όχι καυτό σιρόπι. Αφήνω να κρυώσει μετά βάζω τη κρέμα σαντιγί.
Βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο,κατεβάζω από τη φωτιά .Αφήνω να κρυώσει λίγο.

Για την κρέμα
Χτυπάω τα ερμολ να γίνει σαντιγι,προσθέτω το ζαχαρουχο και τη βανιλια και κουβερτούρα λιωμένο , απλώνω την κρέμα στο κρύο παντεσπανι και βάζω ψυγείο να παγώσει μερικές ώρες μετά απλώνω τη γκαναάζ βάζω ψυγείο νά κρυώσει μετά στολίζω με κρέμα και γλυκό κουταλιού σύκα.

ΠΗΓΗ'Αννα Αννούλα
Προηγούμενο άρθροΠαγωτό χωρίς ζαχαρούχο
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακή Μπατζίνα…η πιο εύκολη πίτα