Λεμονοκέικ

Η προετοιμασία αυτού του επιδόρπιου με λεμόνι είναι πολύ εύκολη και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να το φτιάξετε. Το κέικ δέχεται παραλλαγές όπως η αντικατάσταση του εβαπορε γάλακτος με κρέμα γάλακτος και η ζάχαρη με κάποιο φυσικό γλυκαντικό όπως η στέβια. Είναι πολύ εύκολο και ελκυστικό.

500 ml γάλα εβαπορε (μπορεί να αντικατασταθεί από κρέμα)
400 ml νερού
2 λεμόνια πλυμένα
2 φάκελοι ζελατίνης λεμονιού 85 γραμμαρίων έκαστος
150 γραμμάρια ζάχαρης
10-14 μπισκότα σαβαγιάρ
Φόρμα: 25cmx10cmx8cm

Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι τρίβουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και ρίχνουμε μέσα και το χυμό από αυτά τα 2 λεμόνια.


Προσθέτουμε στο μπολ τα μισό νερό και στο άλλο μισό νερό αδειάζουμε τα φακελάκια ζελατίνης λεμονιού.
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το 1/3 ζάχαρη και 3-4 κουταλιές από το μείγμα λεμόνι – νερού και βραζουμε να καραμελώσει.

Αφού καραμελώσει το αδειάζουμε στην βάση της φόρμας μας να απλωθεί.
Στο ίδιο κατσαρολάκι ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα νερό λεμονιού και 1/3 της ζάχαρης και ανακατεύουμε.


Σε λίγο προσθέτουμε και το μείγμα ζελατίνης και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα βρασμό και το βγάζουμε απο την φωτιά.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γάλα και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα μίξερ.
Αφού φουσκώσει λίγο το μείγμα προσθέτουμε το υγρό μείγμα ζελατίνης απο το κατσαρολάκι μας ενώ χτυπάμε ταυτόχρονα.


Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην καραμελωμένη φόρμα.
Πάνω απο το υγρό μείγμα στρώνουμε τα σαβαγιαρ τυλίγουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.


Με ένα μαχαίρι χαράζουμε γυρω γύρω την φόρμα όταν το βγάλουμε απο το ψυγείο και το αναποδογυρίζουμε σε μία Πιατέλα. Διακοσμούμε με φέτες λεμονιού.

Ετοιμοοοοοοοοοοοοοοο

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ Σοκολάτα χωρίς φούρνο και χωρίς ζάχαρη.
Επόμενο άρθροΨητές Μελιτζάνες με μπαχαρικά και σάλτσα λεμονιού