Πάστα Φλώρα

Υλικα

1 ποτήρι λάδι
1/3 ποτηριού ζάχαρη
1/4 ποτηριού κονιάκ
1/4 ποτηριού χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα λεμονιού
3 1/2 ποτήρια αλεύρι self raising (αλεύρι ζαχαροπλαστικής)
1 κ/κ Β.Ρ (μπεικιν πάουτερ)
1 1/2 ποτήρι μαρμελάδα χρυσόμηλο (βερίκοκο)

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη χτυπούμε προσθέτουμε το κονιάκ και το χυμό πορτοκάλι το ξυσμα και τέλος το αλεύρι με Β.Ρ.
Θα γίνει μια ελαστική ζύμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Μοιράζουμε τη ζύμη και ανοιγουμε φύλλο
βάζουμε σε λαδωμένη φόρμα ή ταψί.
Τριπάμε με πιρούνι το φύλλο και προσθέτουμε την μαρμελάδα. Φτιαχνουμε κορδόνια και τα βάζουμε από πάνω
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για 50 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓιαουρτογλυκό στο πεντάλεπτο
Επόμενο άρθροΡεβανί Βέροιας