Πάστα Χιονουλα!!🌹

Υλικα !🌹

παντεσπάνι
5 αυγά
125γρ ζάχαρη
155γρ αλεύρι φαριναπ
1 κγ όχι γεμάτο
μπεικιν παουντερ
2 βανιλιες

Σιρόπι🌹
11/2 ποτυρι ζάχαρη
11/2 ποτυρι νερό
2 φέτες πορτοκάλι
1 βανιλια

Κρέμα 🌹
120γρ custard powder
1200μλ γαλα φρέσκο
2 βανιλιες
1 ποτυρι ζάχαρη
150μλ κρέμα γάλακτος (με 3 κσ ζάχαρη άχνη..)

για το τελείωμα 🌹
300ml κρέμα γάλακτος μερικές
4 κσ ζάχαρη άχνη
2 κσ λικερ εγω έβαλα λικερ καρυδας ..
4 κουταλιές ινδοκαριδο
λιγα κερασακια γλασε
για διακοσμιση!!

Εκτέλεση🌹

Φτιαχνουμε την κρέμα πρωτα και βάζουμε σε ένα μπωλ να κρυώσει..
Σκεπάζουμε με μεμβράνη να ακουμπαει την κρέμα για να μην πιάσει κρουστά. αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά!!
Χτυπάμε τα 150ml κρέμα πολύ καλά και βάζουμε στο ψυγείο!! φταχνουμε το σιρόπι..και αφήνουμε να κρυώσει..

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι..
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανιλιες να ασπρίσει το μίγμα 5 με 6 λεπτά..σταματάμε το μιχερ και ρίχνουμε το αλεύρι με το μπεικιν σιγά σιγά ανακατεύουμε με μια μαριζ..βάζουμε σε βουτυρομενο ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά..
αφήνουμε να κρυώσει καλά!!
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (300ml )με την άχνη και το λικερ και βάζουμε στο ψυγείο !

Συναρμογήση 🌹
Χτυπάμε την κρέμα αφού έχει κρυώσει καλά και ενώνουμε την πρωτη σαντιγί (150ml)..με μια μαριζ
Κόβουμε το παντεσπάνι στην μέση..σιροπιαζουμε και βάζουμε την μισή κρέμα ..το άλλο παντεσπάνι σιροπιαζουμε και την
υπόλοιπη κρέμα..αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο και τέλος βάζουμε την κρέμα γάλακτος
(300ml.) κρατάμε λιγη εαν θέλουμε για την διακοσμιση..
Ρίχνουμε πανω το ινδοκαριδο και φτιάχνουμε ροζετες και βάζουμε το κερασακι στην τούρτα!! 🌹

Η Συνταγή είναι της κας Georgia Chatzimanoli-Grimwood

4 ώρ. 
Προηγούμενο άρθροΚανελόνια με κιμά και ανθότυρο…για ιδιαίτερα κυριακάτικα γεύματα
Επόμενο άρθροΠαναρισμένες κροκέτες ρυζιού