Πίτες με τυρί στο τηγάνι σε 5 λεπτά!😊

Αυτά τα κέικ τυριών και κεφίρ θα ενθουσιάσουν τις οικοδέσποινες που δεν έχουν πολύ χρόνο – μαγειρεύονται σχεδόν με ταχύτητα αστραπής, μέσα σε λίγα λεπτά.

Υλικά

150 g οποιοδήποτε τυρί για γεύση
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 ποτήρι κεφίρ ζεστο
1/2 κουτ ζάχαρη, αλάτι και σόδα

Πώς να μαγειρέψετε τις πιτες σε τηγάνι:

Ρίχνουμε ζεστό κεφίρ σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε ζάχαρη, αλάτι και σόδα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά.
Τρίψτε το τυρί σε ένα λεπτό τρίφτη, προσθέστε το στη μάζα του κεφίρ με αλεύρι και ζυμώστε τη ζύμη, δουλεύοντας πρώτα με ένα
κουτάλι και στη συνέχεια ζυμώνετε τη ζύμη για 3 λεπτά με τα χέρια σας.
Χωρίζουμε την έτοιμη ζύμη σε 5 ίσα μέρη, ανοίγουμε κάθε κέικ.
Τηγανίζουμε τα κέικ εναλλάξ μέχρι να ροδίσουν σε ένα τηγάνι με μια μικρή ποσότητα φυτικού ελαίου κάτω από ένα καπάκι σε
μέτρια φωτιά για περίπου 2-3 ​​λεπτά.

Εάν θέλετε, στο τέλος του ζυμώματος, μπορούν να προστεθούν “γεμιστικά” στη ζύμη: μπορεί να είναι ζαμπόν, χόρτα, λουκάνικο κ.λπ.

Σερβίρετε ζεστό, καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΚέικ με ρούμι και φρούτα
Επόμενο άρθροΜουσταλευριά με νισεστέ