Η Πίτσα με βάση κολοκυθιού είναι το ιδανικό πιάτο για το μεσημεριανό ή το βραδινό μας. Με αυτή τη συνταγή, μπορώ να φτιάξω μια πίτσα που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την κλασική, αλλά είναι πιο ανάλαφρη και γεμάτη γεύση. Είναι ένα φαγητό που έχει γίνει αγαπημένο σε όλη την οικογένεια.

Απαραίτητα προϊόντα:

2 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους
250-300 γρ αλεύρι (λευκό,). Εξαρτάται από το πόσο νερουλή θα γίνει.
2 τεμ. αυγά
1 ντομάτα – φρέσκια ή κονσέρβα
1 τεμάχιο. Μοτσαρέλα ή τυρί περίπου 150 g (μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα δύο)
50 γρ. τυρί
Αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ

Εκτέλεση:

Τα κολοκυθάκια τρίβονται και στραγγίζονται για περίπου μία ώρα.
Μετά από αυτό, προστίθενται 2 αυγά, θρυμματισμένο τυρί, αλάτι, αλεύρι.
Όλα αναμειγνύονται μέχρι να ληφθεί ένα παχύρρευστο μείγμα.
Το αδειάζω σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος, το οποίο αλείφω με λάδι (ίσως άλλο λίπος).

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Το βγάζω από το φούρνο και τακτοποιώ τα προϊόντα.
Πρώτα τις ντομάτες, ίσως και λουκάνικο αν θέλουμε, τη μοτσαρέλα, το τυρί, τις ελιές, το φρέσκο ​​πιπέρι.
Επιστρέψτε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η μοτσαρέλα.
Σερβίρω με τζατζικι.

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η πίτσα με βάση κολοκυθιού σας ακόμα πιο επιτυχημένη:

  • Στράγγισμα: Μην παραλείψετε το στράγγισμα των κολοκυθιών, γιατί αλλιώς η βάση θα βγάλει πολλά υγρά και δεν θα γίνει τραγανή.
  • Γέμιση: Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι υλικά θέλετε, όπως λουκάνικα, ζαμπόν, μανιτάρια, ελιές, ακόμα και πιπεριά.
  • Μπαχαρικά: Προσθέστε λίγη ρίγανη στη βάση πριν βάλετε τα υλικά για να δώσετε ένα πιο έντονο άρωμα πίτσας.
  • Ψήσιμο: Το πρώτο ψήσιμο της βάσης είναι σημαντικό για να μην βγει νερουλή η πίτσα στο τέλος.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: cookingwithemmy