Γαλλικά Τόστ

Συστατικά:

2 μεγάλα αυγά
1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη με κανέλα μειγμα
6 φέτες ψωμί του τόστ
220 γρ τυρί κρέμα, μαλακωμένο
1 κουταλιά της σούπας ζαχαρη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζάνι βατόμουρα ή τριμμένο καρύδι,
Αλατισμένο βούτυρο για μαγείρεμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και τη ζάχαρη με κανέλα. Αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το χυμό λεμονιού, την ζαχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το τυρί κρέμα. Ριξτε μεσα και τα μούρα ή τριμμένο καρύδι.
Με ένα πλάστη πατήστε τις φέτες του τοστ να γινουν λεπτές
Κάντε τρία σάντουιτς ανάμεσα στις φέτες ψωμιού στρώνοντας το μείγμα του τυριού κρέμα ή τυλιξτε σε ρολό.

Στο μείγμα γάλακτος και αυγού βουτάμε τα σάντουιτς ή τα ρολά. Αφήστε το στην άκρη.
Σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε ένα μέτριο τηγάνι.
Στο τηγάνι προσθέτουμε ΤΡΕΙΣ κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο.
Για περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά, μαγειρέψτε το γεμιστό γαλλικό τοστ (ή μέχρι να ροδίσουν).
Πασπαλίστε με περισσότερη ζάχαρη με κανέλας/ή σιρόπι.

Καλή απόλαυση

Δειτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

 

Προηγούμενο άρθροTα κέρατα της παιδικής μου ηλικίας….Η οικογένειά μου τα λατρεύει.
Επόμενο άρθροΜελιτζανοκεφτέδες…μια ιδέα για να εκπλήξουμε τους καλεσμένους μας.