Πιτσα Σφολιάτα

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τη ζύμη
Αλεύρι 0 250 g
νερό 160 ml
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 10 g
αλάτι 5 g
φρέσκια μαγιά μπύρας 6 g
κρυσταλλική ζάχαρη μισό κουτ. γλ

Για τη γέμιση
Πελτέ ντομάτας 200 γρ
Τριμμένη παρμεζάνα 200 γρ
ζαμπόν σε φέτες 100 γρ
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι

αυγό 1 για το βούρτσισμα

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά σε 20 ml νερό μαζί με τη ζάχαρη και τη ρίχνουμε όλη στο κέντρο του κοσκινισμένου αλευριού σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε σταδιακά το υπόλοιπο νερό, μετά το λάδι και τέλος το αλάτι.
Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία και ομοιογενής, στη συνέχεια τη βάζουμε σε ένα μπολ αλειμμένο με λάδι και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήστε το να φουσκώσει σε ξηρό μέρος μακριά από ρεύματα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 3 ώρες).
Παίρνουμε τη ζύμη που έχουμε προζυμώσει και την απλώνουμε με τα χέρια σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 32 x 24 καλά αλειμμένο με λάδι, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για άλλα 30 λεπτά.
Απλώνουμε στη ζύμη τον μισό από τον πελτέ ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε με την παρμεζανα ή προβολόνη σε φέτες και το ζαμπόν.


Συμπληρώνουμε με τον υπόλοιπο πελτέ ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε πάντα με λάδι και στρώνουμε από πάνω την παραλληλόγραμμη σφολιάτα, μετά σφραγίζουμε καλά τις άκρες και τον τρυπάμε με ένα πιρούνι και, αν θέλουμε να ροδίσει, τον αλείφουμε με χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 30 λεπτά περίπου και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου δέκα λεπτά πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.

Συντήρηση
Μπορείτε να διατηρήσετε την πίτσα στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για 1 ημέρα ή να το καταψύξετε. Το ζεσταίνουμε καλά πριν το καταναλώσουμε σκεπάζοντάς το με αλουμινόχαρτο για να μην σκουρύνει πολύ η σφολιάτα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚατσικάκι στον φούρνο με πατάτες και μανιτάρια…η απόλυτη συνταγή
Επόμενο άρθροΚρέμα Φούρνου με Μαστίχα Χίου