Το λαχανόρυζο είναι ένα κλασικό πιάτο της περιοχής και συνδυάζεται εξαιρετικά με κυνήγι
και πουλερικά.

Υλικά
Για 4 μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
3 ½ φλιτζ. πράσινο λάχανο, πλυμένο και τριμμένο
1 φλιτζ. ντομάτες πομοντόρια, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
2 ¾ φλιτζ. νερό
1 φλιτζ. ρύζι μακρύκοκκο
½ φλιτζ. μαύρες σταφίδες χωρίς κουκούτσι
½ φλιτζ. ψιλοκομμένα ασπρισμένα αμύγδαλα
¼ κ.γ. κανέλα
Αλάτι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να
μαλακώσει, για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το λάχανο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά ανακα-
τεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει, για 3-5 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και το νερό και κατεβάζουμε τη φωτιά ώστε να βράζει ελαφρά.
Προσθέτουμε το ρύζι, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, την κανέλα και αλάτι. Χαμηλώνουμε τη
φωτιά και το σιγοβράζουμε ξεσκέπαστο ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να πιει το ζουμί του
και το ρύζι να ψηθεί.
Βάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα, το αφήνουμε να καθίσει για 5-10 λεπτά
και το αναποδογυρίζουμε σε επίπεδη πιατέλα. Εναλλακτικά, το βάζουμε σε βαθιά πιατέλα.
Σερβίρεται ζεστό.

Ευχαριστούμε

Την Νταιάνα Κοχυλά

Προηγούμενο άρθροΚουνέλι μαγειρευτό με μέλι
Επόμενο άρθροΑφράτα τυροψωμα