Σιροπιαστό κέικ σοκολάτας.

Με το ίδιο φλυτζάνι μετράμε τα προϊόντα. 

Υλικα:

4 αυγά,
1/2 κούπα ζάχαρη,
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο,
1/2 κούπα λάδι,
1 & 1/2 φλιτζάνι αλεύρι,
1 βανίλια,
3 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ,
5 κουταλιές της σούπας κακάο

Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια νερό,
2 φλιτζάνια ζάχαρη,
50 γρ κουβερτούρα

Για το γλάσο:
250 g φλιτζάνι σοκολατα,
250 g κρέμα γάλακτος,
50 g βούτυρο

Εκτέλεση:

Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και το λάδι. Ακολουθεί κοσκινισμένο αλεύρι, κακάο, μπέικιν πάουντερ
και βανίλια. Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι 25 × 30 και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. / Εξαρτάται όμως από τον φούρνο το καθένα … μέχρι να στεγνώσει

Για το σιρόπι βράζουμε τα προϊόντα για περίπου 4 λεπτά / μετά το βράσιμο /.
Σιροπιάζουμε με και τα δύο ζεστά. Ρίξτε σιρόπι, περιμένετε να απορροφηθεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο σιρόπι.


Για το γλάσο ζεσταίνουμε την κρέμα /χωρίς να βράσει/. Βάζουμε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να πάρει ένα ομοιογενές
μείγμα. Προσθέστε το βούτυρο. Μόλις λιώσει είναι έτοιμο. Ποτίζουμε το κέικ.
Τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει η σοκολάτα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΜια απλή και γρήγορη συνταγή για χοιρινό φιλέτο στη σάλτσα.
Επόμενο άρθροΑν έχετε 3 πατάτες και 3 αυγά, το πρωινό είναι έτοιμο. Νόστιμο πρωινό σε 10 λεπτά.