Παπαρδέλλες με κιμά αγριογούρουνου

Υλικά για 4 πεινασμένα άτομα:

500 γραμμάρια κιμά αγριογούρουνου (μπορείτε να βάλετε και μοσχαρίσιο)
350 γραμμάρια σλατσα ντομάτας
400 γραμμάρια ζυμαρικά (ιδανικά παπαρδέλες)
1 Κύβος για Ζυμαρικά Knorr
½ κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 σέλινο
1 καρότο
μερικά φύλλα δεντρολίβανου
μερικά φύλλα μέντας
1 φύλλο δάφνης
μαύρο πιπέρι
αλάτι
ένα σφηνάκι μέλι
ένα καλό σφηνάκι κόκκινο κρασί
λίγο μαϊντανό για την επικάλυψη (προαιρετικά)
λίγη τριμμένη παρμεζάνα για την επικάλυψη (προαιρετικά)

Μέθοδος:

1. Ξεκινήστε να τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά μαζί με το κομμένο σέλινο και το καρότο για περίπου 10 λεπτά
2. Προσθέστε τον κιμά αγριογούρουνο στο τηγάνι και δυναμώστε τη φωτιά, προσθέστε επίσης όλα τα μυρωδικά που αναφέρονται παρακάτω ενώ τηγανίζετε το κρέας

3. Μετά από 3 λεπτά τηγανίσματος προσθέτουμε ένα σφηνάκι κόκκινο κρασί και μετά από ένα λεπτό προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας.
4. Αφήστε τη σάλτσα να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες και μετά προσθέστε λίγο μαϊντανό
5. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τον κύβο και βράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις βράσουν τις σουρώνουμε και τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τον κιμά και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό. – και με λίγο κόκκινο κρασί

Καλή Απολαυση

Προηγούμενο άρθροΓιαουρτογλυκό με ρόδι τέλεια συνταγή!
Επόμενο άρθροΡολό Χοιρινό με μανιτάρια