Μπριζόλα στο τηγάνι με πιπεριές και κρεμμύδια

Τρυφερές και ζουμερές φέτες μπριζόλας, αναμεμιγμένες με πιπεριές και πολλά κρεμμύδια. Υπέροχη εύκολη συνταγή που μπορείτε να σερβίρετε με πουρέ πατάτας ή απλό ρύζι.

ΥΛΙΚΑ :

500 γρ. μπριζόλα κομμένη σε μεσαίες φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μεσαίες λωρίδες
½ πράσινη πιπεριά κομμένη σε μεσαίες λωρίδες
½ κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μεσαίες λωρίδες
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
αλάτι
2 φλιτζάνι νερό
5 κουταλιές της σούπας λάδι
Για τη σάλτσα
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας καλαμπόκι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ φλιτζάνι νερό
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σε ένα τηγάνι, προσθέστε πέντε κουταλιές της σούπας λάδι και τηγανίστε τη μπριζόλα σε δύο παρτίδες μέχρι να ροδίσει και στις δύο πλευρές. Αφαιρέστε και κρατήστε στην άκρη.
Στο ίδιο λάδι τηγανίζετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει ημιδιαφανές. Αφαιρέστε και κρατήστε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι, τηγανίζετε τις πιπεριές για λίγα δευτερόλεπτα και αφήνετε στην άκρη.
Προσθέστε τις τηγανιτές μπριζόλες πίσω στο τηγάνι, ρίξτε αλάτι και μαύρο πιπέρι. Προσθέστε δύο φλιτζάνια νερό και αφήστε το να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Προσθέστε νερό εάν το κρέας είναι ακόμα σκληρό και συνεχίστε το μαγείρεμα.
Όταν ψηθεί το κρέας, προσθέστε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
Ανακατέψτε τα συστατικά της σάλτσας και ρίξτε πάνω από την μπριζόλα, ανακατέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα και είναι έτοιμο!! Δοκιμάστε το!!

ΠΗΓΗ: munatycooking.com

Προηγούμενο άρθροΑφράτη Σπιτική Πουτίγκα Κακάου
Επόμενο άρθροΚλαφουτί…το γλυκό με τα ολόκληρα κεράσια.