Γλυκό κουταλιού κολοκύθα 🎃

Υλικά

1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη, σε κομμάτια.
2 κουταλιές της σούπας ασβέστη
Μισό κουταλάκι του γλυκού ξινό ( η χυμό από 1 λεμόνι)
1.200 γραμμάρια ζάχαρη
1,5 κιλό νερό
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
3 με 4 φύλλα αρμπαρόριζα
η δύο βανίλιες

Εκτέλεση

Έβαλα σε μία λεκάνη νερό και διέλυσα τον ασβέστη, έριξα τα κομμάτια την κολοκύθα και άφησα τέσσερις με πέντε ώρες, ανακατεύοντας κάπου-κάπου.
Μετά τα έπλυνα πάρα πολύ καλά, πολλά νερά, τα έβαλα στην κατσαρόλα να βράσουν για 5 λεπτά μαζί με το μισό κουταλάκι ξινό.
Τα ξανά έβρασα με άλλο νερό για άλλα 3 λεπτά, τα στράγγισα, και τα τρύπησα με το πιρούνι.
Έβαλα στην κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη, και μόλις άρχισε να βράζει, τα έριξα και τα έβρασα για 15 με 20 λεπτά.
Τα σκέπασα με μία πετσέτα και τα άφησα όλη τη νύχτα, την άλλη μέρα τα ξανά έβρασα μέχρι να δέσει το σιρόπι, προς το τέλος έριξα τη γλυκόζη, το χυμό λεμονιού, και την αρμπαρόριζα.
Είναι λίγο μπελαλίδικο, αλλά είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά, το κάνω κάθε χρόνο.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Βάγια Τσιρούδη

Προηγούμενο άρθροΑφράτα Τυροπιτάκια
Επόμενο άρθροΚολυβόζμος Παραδοσιακή Συνταγή Λέσβου