Τούρτα Σοκολάτας…

Για την εύκολη τούρτα σοκολάτας θα χρειαστείτε

Υλικά για το παντεσπάνι
• 200 γρ. + επιπλέον για άλειμμα ταψιών ‏βούτυρο
• 2 φλ. τσαγιού ‏αλεύρι μαλακό
• 3 κ.σ. ‏ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
• 1/2 φλ. τσαγιού ‏καστανή ζάχαρη
• 3/4 φλ. τσαγιού ‏κακάο σε σκόνη
• 1 κ.γ. ‏σόδα μαγειρική
• 1 κ.γ. ‏αλάτι
• 2 αυγα
• 1/2 φλ. τσαγιού ‏ξινή κρέμα ή κρέμα γάλακτος πλήρης
• 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
• φιλε αμυγδαλου για το γαρνιρισμα

Υλικά για τη σοκολατένια βουτυρόκρεμα

• 670 γρ. ‏μαύρη κουβερτούρα ημίγλυκη, κομμένη σε κομμάτια
• 300 γρ. ‏βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι
1 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.

2 Βουτυρώνετε 2 ταψάκια (μιας χρήσης) με διάμετρο βάσης 22 εκ. περίπου και τα στρώνετε με χαρτί ψησίματος.

3 Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε καλά το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, τη σόδα και το αλάτι και το αφήνετε στην άκρη. Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το βούτυρο και 1 ποτήρι νερό και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να κοχλάσει. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη για 1-2 λ.

4 Στη συνέχεια το ρίχνετε σταδιακά στο μπολ με τα ξηρά συστατικά, χτυπώντας διαρκώς με το μίξερ στη χαμηλότερη ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Μετά, προσθέτετε τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη. Τέλος προσθέτετε τη ξινή κρέμα και τη βανίλια και χτυπάτε, πάντα στη χαμηλότερη ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5 Ρίχνετε το μείγμα, ισομερώς, στα δύο ταψάκια, ισιώνετε την επιφάνειά τους και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-45 λ. Ελέγχετε αν είναι έτοιμα με μια οδοντογλυφίδα την οποία όταν βυθίσετε στο κέντρο τους αυτή βγει στεγνή και καθαρή. Τα αφαιρείτε από το φούρνο και τα αφήνετε στην άκρη για 20 λ να κρυώσουν. Μέχρι να κρυώσουν φτιάχνετε τη βουτυρόκρεμα.

Για τη σοκολατένια βουτυρόκρεμα
6 Λιώνετε τα κομμάτια κουβερτούρας σε μπεν μαρί, (ή στο φούρνο μικροκυμάτων αν είστε εξοικειωμένοι). Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη.

7 Σε ένα μπολ βάζετε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει.

8 Ρίχνετε βροχηδόν τη λιωμένη σοκολάτα στο βούτυρο, συνεχίζοντας διαρκώς το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και έχετε μια αφράτη, σοκολατένια κρέμα.
Για τη συναρμολόγηση
9 Τοποθετείτε το ένα παντεσπάνι σε πιατέλα σερβιρίσματος.

10 Στρώνετε από πάνω τα 3/4 της σοκολατένιας βουτυρόκρεμας και καλύπτετε με το δεύτερο παντεσπάνι.
11 Αλείφετε την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα πάνω από το παντεσπάνι και πασπαλίζετε με το αμύγδαλο φιλέ.
12 Βάζετε τη τούρτα σας στο ψυγείο και την αφήνετε για 5-6 περίπου ώρες. Μετά τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

*** ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ***

Προηγούμενο άρθροΚεικ Μυρμηγκάτο που θα σας ενθουσιάσει με την εμφάνιση και την γεύση του!
Επόμενο άρθροΜουσακάς ο Ελληνικός: Μια ωδή στη γεύση και την παράδοση!