Πατάτες φούρνου

Πατάτες φούρνου με μυρωδικά! Μια υπέροχη συνταγή για πατάτες φούρνου που συνοδεύει ιδανικά κοτόπουλο, μπριζόλες, μπιφτέκια, ψάρι και ό,τι άλλο μπορείτε να

Υλικά

500 γρ. πατάτες
2 λίτρα νερό
1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Παπρικα
Μαιντανό
Ρίγανη

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ίσου πάχους.
Βράζουμε νερό στην κατσαρόλα. Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τη μαγειρική σόδα.
Η σόδα θα βοηθήσει τις πατάτες να σχηματίσουν τέλεια τραγανή κρούστα, ενώ εσωτερικά θα παραμείνουν απίστευτα μαλακές όταν ψηθούν στο φούρνο.
Αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Πρέπει να τρυπιούνται εύκολα με πιρούνι χωρίς να διαλύονται. Με τρυπητή κουτάλα τις αφήνουμε να στραγγίξουν για λίγο και τις μεταφέρουμε σε μεγάλο ταψί ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
Τις απλώνουμε στο σκεύος. Περιχύνουμε με παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι πάπρικα, μαιντανό ψιλοκομμένο, ριγανη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230οC μέχρι να πάρουν μία τέλεια τραγανή κρούστα και να έχουν ωραίο χρώμα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Σοκολάτας με Κρέμα και Καραμέλα (Mars)
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο σε σάλτσα με μανιτάρια