Τρουφάτο κέικ!!!😋😋

Υλικά:

(Για μια φόρμα κανονική μακρόστενη).

2 αυγά🥚🥚
50 ml.ελαιόλαδο & 50 γρ.μαργαρίνη
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη καστανή
(170 γρ.)
1 & 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι(200γρ.)
1 κ.γ.μπέικ πάουντερ
1 βανίλια
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα (110 γρ.)
1 σακουλάκι τρούφα
Ξύσμα πορτοκαλιού🍊ή λεμονιού🍋

Εκτέλεση:

Χτυπήστε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά εκτός από τη τρούφα.
Στο τέλος βάλτε στην τρούφα λίγο αλεύρι και ρίξτε την μέσα στο μίγμα και ανακάτεψτε με μια σπάτουλα(ελαφριά).
Βάλτε στην φόρμα αντικολλητικό χαρτί ή λάδι & αλεύρι να μην κολλήσει το κέικ.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά με 1 ώρα ανάλογα με το φούρνο.

H συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Tρουφάτο,Mηρμηγκάτο

Υλικά:

6 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 κούπα του τσαγιού αλεύρι
1 μπέικιν
2 βανίλιες
125 γραμ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
1/2 κούπα τρούφα
Σιρόπι:
3 κούπες του τσαγιού ζάχαρη
3 κούπες του τσαγιού νερό
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Βράζω 4-5 λεπτά από το σημείο βρασμού.
(Κρύο το γλυκό ζεστό σιρόπι)

Γλάσο:
7 κ.σ. ζάχαρη
125 γραμ. μαργαρίνη
4 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. κόρν φλάουρ
1 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι γάλα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.Προσθέτουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 30 -40 λεπτά περίπου.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το γλάσο εκτός της μαργαρίνης.
Όταν πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και τότε ρίχνουμε την μαργαρίνη.
Αφού έχουμε σιροπιάσει το γλυκό μας στρώνουμε το γλάσο.
Από πάνω ρίχνουμε τρούφα σε όλη την επιφάνεια.

Η Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας
Επόμενο άρθροΜπισκότα με τυρί: Μια εύκολη συνταγή