Πατατόπιτα με τυρί στο τηγάνι

Υλικά

8 μεσαίες πατάτες
2 αυγα
Αλάτι πιπέρι
Για την γέμιση
50 γραμμάρια τυριού τσένταρ

Εκτέλεση

Ξεφλούδιστε τις πατάτες και βάλτε στο νερό
Τρίβουμε τις πατατες στο μπολ ανάμιξης με την χοντρή πλευρά του τρίφτη
Χτυπάω δύο αυγά σε ένα μπολ και τα ρίχνω μέσα στις πατάτες.

Αφού προσθέσετε αλάτι και πιπέρι, με ένα κουτάλι ανακατεύω καλά
Αφού τα συστατικά αναμιγνύονται καλά το αφήνουμε στην άκρη για τώρα

Ετοιμάζω το τηγάνι που θα μαγειρέψω ένα μεσαίου μεγέθους αντικολλητικό τηγάνι
Βουτυρώνω το τηγάνι παντού και μετά βάζουμε το μισό μείγμα πατάτας που ετοίμασα με.
Το παίρνω και το ισιώνω ομοιόμορφα με ένα κουτάλι

Στρώνω τις φέτες τυριού και από πάνω τις υπόλοιπο μείγμα πατάτας

Αφού το στρώσετε ομοιόμορφα η ζύμη μας είναι έτοιμη τώρα, Μπορούμε να πάμε στη διαδικασία μαγειρέματος
Βάζω το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνω σκεπασμένο
Ανοίγω και κοιτάω απο κάτω αν έχει ψηθεί και το ελέγχω συχνά
Οταν κάτω μέρος είναι εντάξει, κλείνω ένα φαρδύ καπάκι και το αναποδογυρίζω και πάλι πίσω στο τηγάνι

Αφήνω να μαγειρευτεί και αφού και οι δύο πλευρές είναι πολύ καλά ψημένες το βγάζω σε ένα πιάτο
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγο κόβουμε και σερβίρουμε

Καλή επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΖουμερά και αφράτα Μπιφτέκια…δεν θα φτιάχνετε άλλα
Επόμενο άρθροΣπιτική Πίτσα 4 τυριά