Δείτε Επίσης: Χορτόπιτα χωρίς φύλλο…καλοψημένη τραγανή νοστιμότατη | Χορτόπιτα με άγρια χόρτα και κατσικίσιο τυρί Ρούμελης……
Η πίτα με λαχανικά αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες και υγιεινές επιλογές για κάθε τραπέζι. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά εύκολη στην παρασκευή της, ενώ παράλληλα προσφέρει μία έκρηξη γεύσης που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια. Επίσης, μπορώ να πω ότι αυτή η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνει φρέσκα λαχανικά εποχής και αρωματικά μυρωδικά, δημιουργώντας έτσι ένα πιάτο που είναι ταυτόχρονα θρεπτικό και νόστιμο.
Υλικά για την Πίτα με Λαχανικά
- 2 μέτριες πατάτες
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 ντομάτες
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- μερικά κλαδάκια μαϊντανού
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 1 και μισό φλιτζάνι γάλα
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- 3 και μισό φλιτζάνια αλεύρι
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 100 – 150 γρ. φέτα
- χοντροτριμμένο τυρί τσένταρ για πάνω από την πίτα
Εκτέλεση της Συνταγής
Βήμα 1: Προετοιμασία Φούρνου
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Στη συνέχεια, πασπαλίζω με αλεύρι ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 40 cm περίπου. Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζω ότι η πίτα με λαχανικά δεν θα κολλήσει στο ταψί.
Βήμα 2: Κοπή Λαχανικών
Αρχικά, κόβω σε ένα δίσκο κοπής όλα τα λαχανικά σε μικρά κυβάκια. Ειδικότερα, αφαιρώ τα σπόρια από τις ντομάτες προσεκτικά. Έπειτα, βάζω τα όλα σε ένα σκεύος και τα αφήνω στην άκρη μέχρι να τα χρειαστώ.
Βήμα 3: Παρασκευή Μίγματος Αυγών
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα αυγά. Προσθέτω το λάδι, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύω με έναν αναδευτήρα για να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά. Το μυστικό είναι να χτυπάω καλά το μίγμα ώστε να γίνει αφρώδες.
Βήμα 4: Προσθήκη Αλευριού
Στη συνέχεια, προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σταδιακά. Ανακατεύω καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα χωρίς σβόλους. Η ζύμη πρέπει να έχει κρεμώδη υφή.
Βήμα 5: Ενσωμάτωση Λαχανικών και Τυριών
Στο μίγμα προσθέτω τη φέτα τριμμένη σε κομμάτια και όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Με μια μαρίζ ανακατεύω απαλά όλα τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Η πίτα με λαχανικά παίρνει σιγά-σιγά τη μορφή της.
Βήμα 6: Ψήσιμο
Ρίχνω το μίγμα στο πυρέξ και το απλώνω ομοιόμορφα με την μαρίζ. Από πάνω τοποθετώ το χοντροτριμμένο τυρί τσένταρ για επιπλέον γεύση. Ψήνω την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 35-40 λεπτά, έως ότου αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα και βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι από το κέντρο της.
Δείτε Επίσης: Χορτόπιτα χωρίς φύλλο…καλοψημένη τραγανή νοστιμότατη | Χορτόπιτα με άγρια χόρτα και κατσικίσιο τυρί Ρούμελης……
Καλή Όρεξη











